Naslovna > Automobili > Kia > EV6 > Velika zainteresovanost već na startu

Kia EV6

Velika zainteresovanost već na startu

Da u Kiji već mogu lagano trljati ruke u vezi sa nadolazećim EV6 modelom, potvrđuje podatak da je zainteresovanost na domaćem tržištu u Južnoj Koreji pokazalo više od 21,000 potencijalnih kupaca...

Kia je nedavno predstavila čisto električni EV6, ekvivalent Hyundaijevom Ioniq5 modelu, a ogromna zainteresovanost pojavila se već prvog dana. Korejska kompanija je objavila da je već prvog dana otvaranja namjenskog veb sajta više od 21,000 potencijalnih kupaca rezervisalo predstojeći EV6 samo u Južnoj Koreji. Izvanredan rezultat gotovo da se poklapa sestrinskim Ioniq5 modelom koji je prema Hyundaiju prikupio 23,760 narudžbi (takođe u Južnoj Koreji). Podsjećamo, Kia EV6 je predstavljena 30. marta 2021. godine, a na tržištu će se pojaviti u drugoj polovini ove godine.

 

 


Jednaka popularnost očekuje se i u Evropi gdje se EV6 može naručiti uplatom depozita u iznosu od samo 100 eura. EV6 će na tržište ući  nekoliko mjeseci nakon Ioniq-a 5, zasnovanog na istoj E-GMP platformi, ali zbog poprilično različitog stila, oba modela modela ciljaju na veliku potražnju. Za kupce na Starom kontinentu Kia je pripremila i određene pogodnosti. Kupci koji predrezervišu EV6 prije 30. aprila 2021. godine, uz fabričku narudžbu do 31. decembra 2021. dobijaju: pristup mreži punjenja IONITY tokom jedne godine, jednogodišnja pretplata na KiaCharge (oko 210,000 punionica širom Evrope, uključujući AC i DC konektore).

Datum objave: 05/04/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook