Naslovna > Automobili > Ford > F-150 > Velike ambicije u sferi električnih automobila

Ford

Velike ambicije u sferi električnih automobila

Rukovodstvo američke kompanije samouvjereno najavljuje veliku ofanzivu u polju proizvodnje vozila sa električnim pogonskim sklopovima...

Sve analize tržišta pokazuju da potražnja i interesovanje za električna vozila rastu velikim tempom, samim tim gotovo svi proizvođači pokušavaju da se prilagode ovom procesu, konstantnim proširivanjem ponude e-modela. Pored proizvodnje sve više različitih modela, kompanije takođe nastoje da proizvedu i što veći broj jedinica, kako  bi zadovoljile potražnju i ispoštovale sve narudžbine. Trenutno je nekoliko brendova koji su značajno odmakli na ovom polju, te već posjeduju veoma efikasnu i veliku infrastrukturu. Međutim sve više drugih proizvođača nastoji da im se priključi te tako postanu najuspješniji u polju proizvodnje i prodaje električnih vozila.

 

 

 

 

 


U ovom tonu dolaze ambiciozne i samouvjerene izjave sa druge strane Atlantika, tako je Džim Farli, prvi čovjek Forda, izjavio je da će ta marka tokom 2023. godine proizvesti oko 600.000 električnih automobila. Ogromna brojka, pogotovo u ovom, još uvijek malom segmentu.“Ovo je veliki trenutak za automobilsku industriju. Prvi električni modeli su bili dobri za sredinu, ali im je nedostajala emocija, to se sada mijenja”, rekao je Farli. Takođe dodao je da Ford radi stvari drugačije. “Mi uzimamo naše ikone i činimo ih još boljima pri prelasku na EV tehnologiju”, navodi šef američkog brenda. Pouzdanje u ovoj kompaniji crpe iz dobrih prodajnih rezultata trenutnih električnih modela Mustanga Mach-E i nedavno predstavljenog F-150 Lighteninga, koji se već približava brojci od 200.000 rezervacija. U narednom periodu američki proizvođač će dodatno proširiti ponudu u ovom segmentu, a krajnji cilj brenda je da postane drugi najuspješniji proizvođač na globalnom nivou.

Datum objave: 22/11/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook