Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > Velike dizajnerske promjene za mali krosover

Kia Seltos

Velike dizajnerske promjene za mali krosover

Na Hyundai/Kia/Genesis način, danas se otkrivaju samo vizuelne promjene. Pune tehničke specifikacije biće objavljene sljedećeg mjeseca kada će Selto 2024. biti izložen na sajmu automobila u Busanu u Južnoj Koreji. Kao i ranije, model neće doći u Evropu gdje Kia ima XCeed slične veličine koji se nalazi iznad manjeg Stonica...

U junu 2019. godine Kia je proširila svoju globalnu liniju visokih vozila uvođenjem Seltosa. Danas kompaktni crossover već dobija značajno poboljšanje, posebno unutar kabine, kako bi ostao svjež u izuzetno konkurentnom segmentu. Promjene počinju izvana gdje Seltos dobija drugačija prednja svjetla sa novim LED dnevnim svjetlima i diskretno izmijenjenim vertikalnim svjetlima za maglu. Kia je takođe promijenila izgled prednje zaštitne ploče, dok mrežasta rešetka sada izgleda malo veća nakon pomjeranja srebrnog ukrasnog dijela od sredine ka dnu.

 

 

 


Nazad je dodata svjetlosna traka koja daje iluziju šireg vozila dok zadnja svjetla imaju oštriju konfiguraciju. Crveni reflektori su premješteni u plastičnu oblogu branika. U kabini, Seltos dolazi sa potpuno modifikovanom kontrolnom tablom ma kojoj su smještena dva ekrana ekrana od 10,25 inča koji se nalaze jedan pored drugog. Krupna ručica mjenjača je sada stvar prošlosti jer je zamijenjena okretnim prekidačem, koji je i dalje okružen s nekoliko dugmadi kao i prije. Kia je takođe podesila i HVAC kontrole.

Datum objave: 30/06/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook