Naslovna > Automobili > Nissan > Magnite > Velike mogućnosti u malom pakovanju

Nissan Magnite

Velike mogućnosti u malom pakovanju

Nissanovoj paleti SUV modela se pridružio još jedan član namijenjen za tržišta u razvoju...

Novi Nissanov SUV nosi naziv Magnite i namijenjen je takozvanim rastućim tržištima u razvoju u kojima je i Indija. Prema ovom modelu, subkompaktni Juke se čini prilično velikim, a sa Magnite Nissan ulazi u izuzetno konkurentan indijski segment vozila dužih od četiri metra, na kojem se odlično snalazi Kia Sonet.

 

 

 

Iako je dimenzijama prilično mali, Magnite je prilično „nakrcan“ tehnološkim dodacima. Od LED prednih svjetala, bežičnih punjača telefona, JBL zvučnika, kamere od 360 stepeni, tempomata pa sve do bežične podrške za Android Auto i Apple CarPlay aplikacije čine spisak dodataka prilično impresivnim za svoj segment.

 

U kabini se nalaze ventilacioni otvori slični onima na daleko luksuznijem Lamborghini Urusu, 7-inčna digitalna instrument tabla spojena sa 8-inčnim ekranom osjetljivim na dodir i prečišćivač vazduha u kabini.

 

 

 

Nissan Magnite se bazira na Nissan-Renaultovoj CMF-A platformi koja omogućava klirens od 205 mm. Osnovnu varijantu pokreće jednolitarski atmosferski agregat sa skromne 73 KS uparen sa petostepenim manuelnim mjenjačem. Ukoliko se kupci odluče za snažniju varijantu, na raspolaganju je turbo trocilindraš od 96 KS sa manuelnim ili opcionalno CVT mjenjačem.

 

Na indijskom tlu bi se trebao naći u prodaji početkom naredne godine, a zatim bi uslijedila distribucija na ostala tržišta...

Datum objave: 23/10/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook