Naslovna > Tesla > Veliki broj narudžbi famoznog modela

Tesla Cybertruck

Veliki broj narudžbi famoznog modela

Prilikom same premijere, potpuno električni pikap futurističkog dizajna privukao je veliku pažnju, a iako će kupci morati sačekati još na njegov dolazak, za sada neslužbene informacije govore da je broj narudžbi već prešao 1 milion...

Iz kompanije američkog proizvođača električnih automobila ranije je najavljeno da će novi pikap model pod nazivom Cybertruck, na tržištu u najboljem slučaju biti dostupan naredne 2022. godine. Mada s obzirom na trenutnu situaciju nestašice veoma bitnih komponenti za proizvodnju, naročito ovako tehnološki naprednih vozila, gotovo je sigurno da će početak masovne proizvodnje biti odložen, nešto kasnije naredne godine. Nakon zvanične premijere, koja je privukla ogromnu pažnju na glodalnom nivou, počele su stizati narudžbe. Tako je samo sedam dana poslije ovog događaja, na adresu brenda pristiglo čak 250.000 rezervacija, da bi nakon 6 mjeseci iz kompanije ponosno tvrdili da se ta brojka popela na oko 650.000.

 

 

 

 

 

Najnovije informacije, mada još uvijek nezvanične, govore kako ovaj broj trenutno iznosi 1.270.000, što je nevjerovatan podatak, a kada se ova cifra pomnoži sa predviđenom prodajnom cijenom modela, riječ je o prilivu od 80 milijardi dolara koji će se sliti u kasu kompanije. Zaista nevjerovatan podatak, koji će Teslu učiniti još bogatijom, iako je već sada američka kompanija jedan od lidera po količini prihoda na svjetskom tržištu, kada je riječ o industriji automobila. Isto tako važno je i napomenuti da će na početku ovaj model biti dostupan samo na domaćem tržištu, dok će preko Atlantika stići nešto kasnije.

 

Datum objave: 24/11/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook