Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > Veliki planovi za tržište Evrope u budućnosti

Toyota

Veliki planovi za tržište Evrope u budućnosti

Rkovodstvo Toyote u planu ima da se još više aktivira na Starom kontinentu razvijajući nove modele i unaprijeđujući postojeću ponudu...

Japanska kompanija će u budućnosti još jače napasti tržište Evrope, sa ciljem da dodatno povećaju ionako velike prodajne rezultate kakve imaju trenutno. Tako će za Stari kontinent biti namijenjeni novi modeli ali i ažurirani automobili koji su već dostupni, u ponudi će biti automobili iz svih kategorija i svih vrsta pogonskih sklopova. Udarni modeli u ponudi bi trebali biti Aygo X, Yaris i Yaris Cross, koji bi trebali ukupno dostići brojku od 500.000 isporučenih jedinica u periodu od jedne godine. Ovaj cilj nije previše ambiciozan i veoma je realan, naročito kada se uzme u obzir činjenica da je model Yaris u prvih 11 mjeseci godine na izmaku ostvario 166.000 prodaja.

 

 

 

 

 


Toyota takođe namjerava da proširi svoju ponudu električnih vozila, pa će evropskim vozačima u ponudi biti potpuno električni SUV model bZ4X, koji je postavljen na e-TNGA platformu. Iz kompanije tvrde da ovaj model u okviru jednog punjenja po WLTP standardu ima mogućnost da prijeđe 450 km. Još jedan SUV model biće uvršten u ponudu a riječ je o Corolli Cross, a hibridnim pogonskim sklopom. Pored navedenih automobila Japanci namjeravaju da na evropske puteve lansiraju još više modela, tako da ljubitelje Toyote u Evropi očekuje veoma interesantna godina.

Datum objave: 30/12/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook