Naslovna > Vijesti > Veoma rijedak Ford na aukciji

Ford RS200

Veoma rijedak Ford na aukciji

Iako je imao veoma kratku istoriju, Ford RS200 predstavlja pravi kolekcionarski primjerak, naročito ako se radi o Evolution modelu, kojih je izrađeno svega 24...

Ford RS200 veoma je specifičan model. Izgrađen je sa jedinim ciljem da se uskladi sa FIA-inim propisima o homologaciji, te kao takav ima vrlo kratku istoriju. Samo 200 primjeraka je izgrađeno, od kojih je 24 kasnije pretvoreno u moćnije Evolution modele. U novembru prošle godine modifikovani primjerak RS200 Evolution našao se na prodaju i bio je mamac kolekcionarima. Za one koji žele nešto u originalnijem stanju sa manje dodataka, nova aukcija na Bring a Trailer omogućava upravo to. Riječ je o jedinstvenom primjerku iz 1986. godine kojeg je trenutni vlasnik kupio u Norveškoj 2017. godine.

 

 


Prije nego što je godinu dana kasnije isporučen u Sjedinjene Američke Države, u Engleskoj je dobio kompletnu obnovu motora, što je svakako dobra vijest. Podsjećanja radi, modeli Evolution imali su prerađeni četverocilindrični motor zapremine 2,1 litra naspram 1,8 litara sa standardne jedinice. Podaci o snazi ovog motora variraju u zavisnosti od tačne konfiguracije, ali se kaže da ovaj primjerak raspolaže sa 600 KS. Uprkos veoma posebnom statusu, ovaj model ne izgleda kao da je u besprijekornom stanju iako ima samo 800 pređenih kilometara, mada će budući vlasnik uz blagi tretman enterijera i limarije dovesti Forda sasvim sigurno u vrhunsko stanje. Preostalo je osam dana aukcije, a trenutna cijena iznosi 280,000 američkih dolara.

Datum objave: 11/03/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook