Naslovna > Auto moto sport > Verstapen o početcima karijere i usponu

Formula 1

Verstapen o početcima karijere i usponu

Zvijezda Red Bull Racinga, Max Verstappen, u intervjuu za video serijal „For Real" govorio je kako mu je bilo kao najmlađem F1 vozaču u istoriji, te kako je pobijedio u debitantskom nastupu za svoj sadašnji tim...

U 3. epizodi serijala „For Real", vozač sa deset pobjeda u Formuli 1 priča svoju priču vlastitim riječima - iskreno, s dozom humora i uz pomoć animirane verzije samog sebe. Verstappen, koji sada ima 23 godine, u centru je pažnje još otkako je sa svega 17 godina postao najmlađi vozač Formule 1 u istoriji. Očekivanja od njega su uvijek bila velika, a to se samo pojačalo kada je sa 18 godina i 228 dana starosti na VN Španije 2016 postao i najmlađi pobjednik F1 utrke.

 

 


U intervjuu se prisjeća i nekih ironičnih strana svog statusa F1 fenomena - kao što je činjenica da su ga skoro godinu dana drugi morali voziti svugdje mimo F1 staze, jer nije imao vozačku dozvolu. Takođe je otkrio i kako je iz vedra neba saznao da će se pridružiti timu Red Bull Racinga. U sedmominutnom videu se pojavljuju i animirani likovi drugih osoba, poput Maxovih roditelja ili Helmuta Marka, savjetnika Red Bull Racinga. No, vrhunac je Verstappenova priča iz prve ruke o njegovoj prvoj pobjedi u Formuli 1, 2016. godine u Barceloni. Od te prve pobjede, Verstappen je redovno postizao i više od očekivanog. On očekuje da će u sezoni 2021 biti u odličnoj formi, uz opušten stav i povjerenje u svoj bolid.


„Zapravo je bilo vrlo lijepo prisjetiti se moje prve pobjede", rekao je Verstappen. „To nije nešto što bih inače radio, osim ako me neko ne zamoli. Ali, zanimljivo je koliko se malih stvari sjetite. Čini se kao da je to bilo davno, jer ovih dana započinjem svoju sedmu sezonu u Formuli 1, ali nadam se da ćete i vi uživati u ovom prisjećanju sa mnom." Nova sezona Formule 1 otvorena je proteklog vikenda utrkom za VN Bahreina, na kojoj je Verstappen zauzeo drugo mjesto iza aktuelnog prvaka Lewisa Hamiltona. Red Bull Racing ove godine ima šampionske ambicije, a po onome što se moglo vidjeti u Bahreinu - one nisu nimalo neutemeljene. U svakoj epizodi serijala „For Real", vrhunski sportisti kroz zabavne animacije dijele najzanimljivije priče, uzbudljive doživljaje i nevjerovatne trenutke iz svojih dosadašnjih karijera.

Datum objave: 31/03/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook