Naslovna > Auto moto sport > Verstappen će nositi novu kacigu

Bolidi Red Bulla stižu u specijalnom ruhu

Verstappen će nositi novu kacigu

Majami je domaćin 11. trke Formule 1 u SAD-u, a to će biti jedna od tri trke koje se održavaju u zemlji ove sezone. Ova impresivna staza prostire se na 5,41 km, ima ukupno 19 krivina, tri pravca i tri zone za korištenje sistema za smanjenje otpora vazduha (DRS). Spektakularna pozadina uključuje stadion Hard Rock, a vozači će imati priliku postići brzinu veću od 340 km/h na ovoj brzoj stazi...

Prošle sezone, staza u Miamiju je debitovala u kalendaru Formule 1, a sada se ponovno vraća u svojoj punoj slavi, obećavajući veličanstven spektakl. Oracle Red Bull Racing odlučio je da njihovi vozači, Max Verstappen i Sergio Perez, voze u posebnom "ruhu", koje je kreirala studentkinja i navijačica tima. Na početku sezone, Red Bull Racing pokrenuo je takmičenje pod nazivom "Mark Your Mark Initiative", u kojem su fanovi mogli poslati svoje šeme boja za američke staze u ovogodišnjem kalendaru F1, uključujući Miami, Austin i Las Vegas.

 

 

 


S obzirom na nadolazeći trkački vikend u Miamiju, Red Bull Racing je otkrio pobjednički dizajn za njihov bolid. Argentinska studentica grafičkog dizajna Martina Adriano kreirala je specijalnu "livreju" koja kombinuje roze, ljubičastu i plavu boju s uobičajenim izgledom bolida RB19. "Dali smo fanovima priliku da dizajniraju izgled bolida za tri trke u SAD-u, što drugi timovi ne rade. Važno je da uključimo fanove u ono što radimo i da im pružimo jedinstvene prilike. Martina je obavila izvrstan posao, a livreja izgleda nevjerojatno. Dizajn zadržava naš prepoznatljivi izgled, ali uključuje i elemente Miamija na bolidu RB19. Definitivno ćemo se istaknuti na stazi, a zanima me što su fanovi smislili za Austin i Las Vegas. Biće vrlo zanimljivo vidjeti", izjavio je šef tima Christian Horner.

 


Martina Adriano, argentinska studentkinja grafičkog dizajna koja je osmislila pobjednički dizajn boje za bolide Red Bull Racinga za trke u SAD-u, izjavila je da ju je inspirisao vazduh koji prelazi kroz i preko bolida i kako se kreće i koliko brzo. Ona je takođe izrazila oduševljenje što je dobila priliku da kreira nešto za Formulu 1, jer je oduvijek željela raditi u tom sportu. Pored nove „livreje“ za bolide, tim je pripremio i novu liniju brendirane odjeće za Miami, a Verstappen je takođe predstavio novi dizajn svoje kacige za ovu utrku. Miami International Autodrome, koja se nalazi u kompleksu Hard Rock Stadiuma u Miami Gardensu, je privremena staza koja je predstavljena u kalendaru Formule 1 prošle godine. Staza ima 19 krivina, a prije nego što je izabrana trenutna konfiguracija, simulirano je 36 različitih verzija.

Datum objave: 04/05/2023
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook