Naslovna > Vijesti > Verstappen i Gassly vozili karting na stazi za brzo klizanje

Red Bull

Verstappen i Gassly vozili karting na stazi za brzo klizanje

Dok čekaju početak nove sezone „najbržeg cirkusa na svijetu, Max Verstappen i Pierre Gassly, vozači Aston Martin Red Bull Racinga, u Holandiji su se vratili korijenima i oprobali u vožnji kartinga na stazi za brzo klizanje...

Do otvaranja nove sezone Svjetskog prvenstva Formule 1, i utrke za Veliku nagradu Australije 17. marta, ostalo je nešto više od mjesec dana. Kako bi prekratili vrijeme, vozački dvojac Aston Martin Red Bull Racinga posjetio je Holandiju, gdje je Max Verstappen svom novom timskom kolegi Pierru Gasslyju na zanimljiv način predstavio svoju rodnu zemlju. U Biddinghuizenu, Maxov stari karting tim je vrijedno radio da pripremi par karting vozila, ali za vožnju po ledu, na 3 kilometra dugoj stazi za brzo klizanje. Oba vozača su se s oduševljenjem prepustila uživanju u čarima kartinga, s kojim su kao djeca napravili svoje prve vozačke „korake“. Jureći ledenom stazom u malim kart vozilima, isprobali su kako je voziti i ulaziti u krivine po ledu, izvodili su okrete i „osmice“, i pri tom se odlično zabavljali.

„Bila mi je ovo prva vožnja kartinga na ledu, i bila je prilično brza. U jednom trenutku smo vozili preko 100 km/h, u šestoj brzini, i bilo je odlično. Ako bih ocjenjivao svoje 'driftanje', dao bih sebi osmicu. Bilo je jako zabavno sa Pierrom, i ovo je sjajan način da zajedno počnemo sezonu“, izjavio je Max. Pierre je bio jednako oduševljen, ali malo sigurniji u svoje umijeće, ocjenivši svoje driftanje desetkom. „Bilo je lijepih trenutaka s Maxom, kad smo uporedo driftali. Volim takmičenje, i kada sam se utrkivao na svjetskom i evropskom prvenstvu u kartingu, bilo je jako uzbudljivo zbog adrenalina i takmičenja, ali danas je bilo zabavnije i bilo je sjajno raditi ovo s Maxom. Sad ja trebam smisliti nešto zabavno za njega kad dođe u Francusku“, rekao je Pierre. Inače, brzo klizanje je vrlo popularno u Holandiji, koja je poznata kao izvoznik vrhunskih svjetskih takmičara u ovom sportu.

 

Datum objave: 15/02/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook