Naslovna > Auto moto sport > Vetel u Ferrariju od 2014. godine

Tvrdnje italijanskih medija

Vetel u Ferrariju od 2014. godine

Prije desetak dana britanski mediji su brujali o mogućem prelasku aktuelnog svjetskog šampiona, Sebastiana Vetela u redove Ferrarija, a sada ista priča kruži i u medijima na Apeninskom poluotoku

Koliko god je zanimljivo na stazi ove sezone u Formuli 1, zanimljiva su i dešavanja van nje. Najbolji primjer za to su špekulacije oko prelaska Sebastiana Vetela u redove Ferrarija . Ova vijest je  prije desetak dana plasirana  u Velikoj Britaniji uz tvrdnje da je sve dogovoreno. Sada i italijanski mediji bruje o tome da će Vetel voziti Ferrari. Prema njihovim pisanjima, Vetel će se pridružiti Alonsu 2014. godine.

 

Naredne godine će uz španca u Ferrariju voziti Webber ili Massa, zavisno od forme ovih vozača, nakon čega će jedan od njih dvojice u novoj sezoni mjesto propustiti Vetelu. Priča ima osnovu, jer Vetelu tek 2014. godine ističe ugovrena obaveza prema sadašnjem timu, Red Bull-u. Mediji tvrde da će Ferrari za ovaj plan morati potrošiti oko 20 miliona eura: pet bi otišlo na angažovanje Webbera i Masse u narednoj sezoni, dok bi 15 miliona eura koštao Vetel. 

Datum objave: 00/00/0000
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook