Naslovna > Auto moto sport > Vettel još jednom pokazao zašto je najbolji

Formula 1 – VN Abu Dhabi

Vettel još jednom pokazao zašto je najbolji

Iako je Vettel ovaj put startovao sa tek druge pozicije, to ga nije spriječilo da upiše još jednu pobjedu...

Vozač Red Bull – a, Sebastian Vettel, koji je na prošloj trci sebi obezbijedio šampionsku titulu, još jednom je pokazao zašto je najbolji na svijetu! Naime, iako je u trci za VN Abu Dhabija startao sa druge pozicije, iza svog timkog kolege Mark Webbera, to ga nije omelo da još jednom opravda svoju titulu šampiona i da doslovno deklasira svoju konkurenciju.

Poslije ljetnje pauze, ovo je njegova sedma pobjeda zaredom. Trideset sekundi iza Vettela našao se njegov timski kolega, Mark Webber, koji je starovato sa prve pozicije, a jednu stepenicu ispod njega na postolju našao se Nico Rosberg iz Mercedesa.

 

Vettel, koji je startovao sa druge pozicije, nedugo nakon starta zauzeo je vodeće mjesto, ostavivši konkurente iza sebe. Na četvrtom mjestu nastao se Romain Grosjean iz Lotusa, a iza nejga se našao Fernando Alosno iz Ferrarija. Međutim, Alonso još uvijek ne može da se raduje, jer će na potvrdu petog mjesta ipak morati da sačeka. Naime, sudije nakon trke razmatraju njegovo ponašanje prilikom preticanja Jean – Erica Vergnea.

 

 

Šesto mjesto pripalo je Paul di Resti iz tima Force India, dok su se za bodove još izvorili i Lewis Hamilton, Felipe Massa, Sergio Perez i Adrian Sutil. Kimi Raikonen je zbiog diskvalifikacije u subotnjem kvalifikacijskom treningu, pa je trku započeo sa posljednje startne pozicije. Međutim, nije se proslavio, jer je zbog oštećenja Lotusovog bolida trku završio već u petom krugu. 

Datum objave: 04/11/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook