Naslovna > Auto moto sport > Vettel na korak do naslova

Formula 1 – VN Južne Koreje

Vettel na korak do naslova

Trku je obilježio incident Mark Webbera iz tima Red Bulla, koji je morao da odustane od trke nakon velikog požara na bolidu...

Njemački vozač Sebasitan Vettel, pobjednik je Velike nagrade Južne Koreje,  pobjedivši ispred Raikkonena, dok je treće mjesto pripalo Romainu Grosjeanu.  Vettel je došao do svoje četvrte uzastopne pobjede, i tako je stigao na korak do novog naslova svjetskog prvaka.

 

Pobjeda Vettela nije dolazila pod znak pitanja, jer je Njemac imao startnu poziciju, te je vodio od prvog do poslednjeg kruga, pa je upravo zbog toga zasluženo stigao do svoje 34. pobjede u karijeri, odnosno osme pobjede u ovoj sezoni „letećeg cirkusa“.

 

Drugoplasirani u sveukupnom poretku, Fernando Alonso iz Ferrarije, trku je završio tek na šestom mjestu, pa je zbog ovako prilično lošeg plasmana vjerovatno i prestao da sanja o naslovu prvaka, jer Vettel sada ima čak 77 bodova prednosti.  Četvrto mjesto pipalo je Hukenbergu, peto Lewisu Hamiltonu, a šesto Fernando Alonsu. Bodove su još osvojili i Rosberg, Button, Massa i Perez.

 

Spomenimo i to da je ovaju trku ipak obilježio izuzetno opasna udes Mark Webbera, čiji se bolid zapalio.  Naredna trka vozi se za sedmicu dana u Japanu, na stazi Suzuka, a tada bi Sebastian Vettel mogao da osigura naslov svjetskog prvaka.  

 

U poretku konstkruktora vodeći je i dalje Red Bull sa 402 boda, a iza njega se nalaze Ferrari sa 284 i Mercedes sa 283 boda. 

Datum objave: 07/10/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook