Naslovna > Automobili > Bugatti > Veyron > Veyron sa 1.500 konjskih snaga

Bugatti

Veyron sa 1.500 konjskih snaga

Bugatti, ako je vjerovati glasinama koje su ovih dana preplavile internet, priprema izuzetno brutalni verziju svog sportskog automobila…

Veyron Super Sport Vitesse nije poslednji sportski automobil koji ćemo imati priliku da vidimo od Veyrona. Naime, Buggati, ako je vjerovati glasinama koje su preplavile internet, sprema izuzetno brutalnu verziju ovog sportskog modela.

 

Najbrži serijski automobil bi, prema bliskim izvorima ovom popularnom automobilskom brendu, trebao postati još brutalniji, brži i ekstremniji, i to zahvaljujući svojoj nešto manjoj masi, kao I 1.1500 konjskih snaga sa kojima će da raspolaže.

 

Najbrutalniji Veyron koji će da bude proizvede biće čak 200 kilograma lakši od aktuelnog automobila, te za 300 kosnjih snaga snažniji od istog. Pomenutu snagu trebao bi da mu osigura V16 motor.

 

S obzirom da Veyron 16.4 Super Sport drži rekord sa postignutih 430 km/h, pretpostavlja se da bi njegova ekstremna varijanta trebala da pređe granicu od vrtoglavih 450 km/h, što bi u neku ruku i opravdalo njegovu cijenu od skoro šest miliona evra. 

Datum objave: 25/06/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook