Naslovna > Automobili > Volkswagen > I.D. Serija > Više od 20.000 narudžbina za monovolumen

Volkswagen ID. Buzz

Više od 20.000 narudžbina za monovolumen

ID. Buzz je prvi kombi baziran na MEB platformi Volkswagen grupe i malo drugačiji pristup nego u slučaju konvencionalnih kombija (obično EV verzije postojećih konvencionalnih modela)...

Volkswagen komercijalna vozila (VWCV) objavili su da je sastavljeno više od 20.000 ID. Buzz narudžbi. Prema navodima kompanije, prilično značajno interesovanje postoji u Evropi, gdje je dostupan novi potpuno električni kombi. Lars Krause, član Upravnog odbora brenda za prodaju i marketing u Volkswagen komercijalnim vozilima objasnio je: Povrh toga bismo dodali i Volkswagen ID. Buzz je u početku dostupan samo u verziji sa baterijom od 82 kWh i pogonom na zadnje točkove. Kupci mogu birati između putničke verzije ili teretnog kombija. Uvođenje dodatnih verzija (uključujući i veću bateriju), kao i geografsko proširenje, sigurno bi se pretočilo i na veći broj narudžbi.

 

 

 


ID. Buzz je ušao u proizvodnju u Hanoveru u Njemačkoj početkom juna. Prema Volkswagenu, plan je da se do kraja 2022. proizvede 15.000 primjeraka, a zatim da se postepeno povećava proizvodnja na 130.000 godišnje u nekom trenutku u budućnosti. Međutim, prvih 6.000 jedinica će koristiti dileri, vjerovatno i mediji, što znači da će samo 9.000 kupaca moći dobiti svoje lično vozilo.

Datum objave: 01/11/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook