Naslovna > Automobili > Fiat > Tipo > Više od standarda

Fiat Tipo na bh tržištu

Više od standarda

Juče je u firmi Marketauto u Glamočanima kod Laktaša održana svečana prezentacija novog Fiata Tipo koji je itekako plijenio pažnju posjetilaca ...

Novi Fiat Tipo je prije svega veći i prostraniji od svog prethodnika, što se može vidjeti na prvi pogled. Dizajneri su se pobrinuli da ovaj automobil dobije sve što je potrebno u 4,5 metar, kolika je njegova dužina. Na bh tržište novi Tipo dolazi sa dva agregata, benzinskim od 1,4 litra sa 95 KS i dizelskim od 1,6 litara sa 120 KS, oba sa 6-stepenim manuelnim mjenjačima. U ponudi su dva paketa opreme Opening Edition i Opening Edition Plus. Pored osnovne opreme Fiat Tipo posjeduje: senzore za kišu, automatska svjetla, tempomat te zadnje parking senzore koji čine svaki manevar lakim i sigurnim. Kupci će takođe moći da biraju između 16 i 17 inčnih naplataka. Kao jedna od velikih prednosti koje ovaj automobil ima je prtljažnik od čak 520 litara koji je i osmišljen kako biste mogli da ponesete sve što vam je potrebno. U prostranoj kabini komforno može da se smjesti 5 odraslih osoba.

 

Vlasnik Marketauta Vladimir Kotroman kaže: „Važno je naglasiti da je ovaj model osvojio nagradu Best-buy i mi od njega očekujemo mnogo jer to je segment koji Fiat nije imao u poslednjih nekoliko godina“. Fiat Tipo zrači elegancijom i prostranošću što za rezultat daje pravi užitak u vožnji. Mladen Borković, direktor prodaje Marketauta dodaje “Vozilo je izuzetno agresivnog izgleda, nestandardno za dosadašnji Fijatov dizajn a istovremeno je konvencionalnih linija.” Cijena ovog italijanskog šarmera uz dodatnu opremu iznosiće 24.000 KM.

Datum objave: 20/02/2016
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook