Naslovna > Suzuki > Swift > Više opreme i novi hibridni pogon

Suzuki Swift

Više opreme i novi hibridni pogon

Suzuki je predstavio modernizovanu verziju svog standardnog superminija Swift nakon performansne varijante Swift Sport...

Kozmetičke nadogradnje osvježenog Swifta uključuju novi prednji branik, restilizovanu masku hladnjaka i redizajnirana prednja svjetla. Suzuki od sada nudi kupcima tri opcionalne dvobojne šeme karoserije koje stubove vrata i krov završavaju kontrastnom Black Pearl bojom. Suzuki Swift se nudi u tri nivoa opreme SZ-L, SZ-T i SZ5.

 

 

 

SZ-L početna varijanta donosi 16-inčne aluminijumske naplatke, LED prednja svjetla, maglenke i zatamnjene zadnje prozore. U kabini kupci dobijaju kožom obložen upravljač, klima uređaj, prednje električne prozore i sedmoinčni infotainment sistem osjetljiv na dodir sa Apple CarPlay i Android Auto podrškom. Tu je i unaprijeđeni nivo standardne sigurnosne opreme koja uključuje adaptivni tempomat i automatsko kočenje u slučaju nužde.

 

Srednji nivo opreme SZ-T donosi 16-inčne aluminijumske naplatke, zadnje parking senzore i mnoštvo dodatne sigurnosne opreme uključujući upozorenje o izlasku iz vozne trake, upozorenje na saobraćaj pozadi, nadzor mrtvog ugla i sistem prepoznavanja saobraćajnih znakova.


 

 

 

Najviši nivo opreme SZ5 u odnosu na srednji nivo donosi ulazak i pokretanje vozila bez upotrebe ključa, satelitsku navigaciju, automatsku klimu, zadnje električne prozore, pokazivače pravca na retrovizorima i teleskopski podesivi upravljač.

 

Što se tiče pogona, Suzuki je unaprijedio standardnu jedinicu. Početni 1,2-litarski četvorocilindarski agregat je dobio mnoštvo unapređenja kako bi se poboljšala efikasnost, uključujući novi 12-voltni „blagi“ hibridni sistem. Prema službenim podacima WTLP testiranja prosječna potrošnja iznosi oko 5 litara goriva na pređenih 100 kilometara i 111 g/km emisije CO2, što predstavlja manja poboljšanja u odnosu na staru pogonsku jedinicu.  Međutim, ukupna snaga iznosi 83 KS pri 107 Nm obrtnog momenta, što je za 7 KS i 13 Nm manje od prethodnika. Kupcima je opcionalno takođe na raspolaganju CVT mjenjač i pogon na sva četiri točka. Pogon na sva četiri točka se može upariti samo sa manuelnim mjenjačem i SZ5 nivoom opreme.

Datum objave: 10/09/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook