Naslovna > Automobili > Hyundai > Santa Fe > Više prostora i pogonskih jedinica

Hyundai Santa Fe 2020.

Više prostora i pogonskih jedinica

Hyundai je predstavio ažuriranu verziju svog SUV-a Santa Fe za 2020. godinu sa značajnim redizajnom eksterijera, uglađenim enterijerom i novom ponudom pogonskih agregata...

Zahvaljujući novoj platformi, Santa Fe je „porastao“ i to 15 mm u dužinu, 10 mm u širinu i 5 mm u visinu u odnosu na prethodnika. Prema riječima proizvođača ovo je omogućilo više prostora u kabini za putnike, dodajući 34 mm više prostora za noge na zadnjoj klupi. Nova platforma je takođe omogućila Hyundaiju ugradnju novog plug-in hibridnog pogonsog sistema. Na tržište stiže početkom naredne godine i sastoji se od 1,6-litarskog četvorocilindarskog benzinskog agregata, električnog motora od 91 KS i litijum-jonske baterije od 13,9 kWh. Ovaj sistem isporučuje ukupno 265 KS pri 350 Nm obrtnog momenta.

 

 

 

Kupci će takođe moći birati između 1,6-litarskog benzinskog četvorocilindraša sa „blagom“ hibridnom nadogradnjom od 230 KS i novog 2,2-litarskog četvorocilindarskog dizelaša od 201 KS i 440 Nm obrtog momenta uparenim sa novom osmostepenom transmisijom dvostrukog sistema kvačila. Uz veće dimenzije i novu platformu, Santa Fe je dobio i novi izgled. Ažuriranja obuhvataju nova LED dnevna svjetla T oblika, redizajniranu rešetku hladnjaka, suptilno izmijenjene branike, šire lukove blatobrana i nove zadnje LED svjetlosne grupe. Hibridni i plug-in hibridni modeli će standardno biti opremljeni 19-inčnim aluminijumskim naplacima ili opcionalno 20-inčnim izređenim od lakih legura. Tu su i tri nove boje karoserije: Glacier White, Taiga Brown i Lagoon Blue sa kojima se ukupna ponuda karoserijskih nijansi povećava na devet.

 

 

 

U kabini se može vidjeti nova centralna konzola, mjenjač brzina i mnoštvo pretinaca za odlaganje sitnica. Hyundai je takođe ugradio novu 12,3-inčnu digitalnu instrument tablu i 10,25-inčni infotaiment sistem sa podrškom za Apple CarPlay i Android Auto aplikacije. Kao i na prethodnom modelu displeji u naslonima za glavu su dostupni u Premium SE paketu opreme. Naravno, novi Santa Fe dolazi sa čitavim spiskom sigurnosne opreme i sistema asistencije vozaču najnovije generacije. Početna cijena ovog SUV-ja na evropskom tržištu bi se trebala kretati oko 44.900 eura, a kupcima bi trebao biti dostupan na jesen.

Datum objave: 03/06/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook