Naslovna > Automobili > Porsche > Panamera > Više snage od električne asistencije

Porsche Panamera

Više snage od električne asistencije

Samo nekoliko dana nakon prikazivanja redizajnirane Panamere i uvođenja novog modela Turbo S stiže još novosti...

Nove informacije oko unapređenja dolaze od Tomasa Freimutha šefa produkcije Porschea za liniju Panamera. Kako nadmašiti Panameru Turbo S i njen ionako izvanredan kružni rekord na Nurbungringu na stazama dužine od 20,6 i 20,8 kilometara? Trenutno je Panamera Turbo S vrhunski Porsche model sa četvoro vrata koji je u ponudi, sa svojih 620KS i 820 Nm obrtnog momenta. Prethodni Panamera Turbo S E-Hybrid je imao 677 KS, ali ona je dolazila iz trolitarskog V6 agregata sa superpunjačem. Informacije su usmjerene prema hibridnoj verziji sada već kultnog četvorolitarskog V8 twin-turbo agregata koji se nalazi u modelu Turbo S. Za Porsche nije neobično da pojačava brzinu svojih automobila uz pomoć električne asistencije.

 

 

 

„Ukoliko se strpite još nekoliko sedmica ili čak mjeseci, vidjećete još toga!“ izjavio je Freimuth. „Linija proizvoda će, kao što je već viđeno, imati tri hibridna modela. Dakle, osnovni hibrid i Turbo S E-Hybrid stižu u narednih mjesec dana“ dodao je on.

 

On je takođe istakao kako će elktrifikovana verzija biti moćnija od konvencionalnog Turbo S, ali to ne znači da će postizati bolje rezultate na stazi. „Turbo S E-Hybrid na stazi kao što je Nurburgring  neće biti brži od konvencionalnog modela. Iako posjeduje više konjskih snaga, raspolaže i sa većom ukupnom težinom i zbog čega je konvencionalna verzija brža“.

 

 

Freimuth je takođe potvrdio da će električni motori Panameri omogućiti dodatne 134 KS. U teoriji, ako se modelu Turbo S i njegovom četvorolitarskom V8 doda ovakva nadogradnja, dobija se Panamera Turbo S E-Hybrid sa gotovo 740 KS sa kojima bi nadmašio čak i model 911.2 GT2 RS.

Datum objave: 31/08/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook