Naslovna > Automobili > Chevrolet > Colorado > Više snage, tehnologije i inovacija usmjerenih na terensku vožnju

Chevrolet Colorado

Više snage, tehnologije i inovacija usmjerenih na terensku vožnju

Teretni prostor je sve važnija tačka inovacija u segmentu kamioneta, pa i ZR2 dobija vodonepropusni prostor za skladištenje u prtljažniku koji je širok 1.143 milimetara i dubok 101 mm, a takođe ima i odvod za izbacivanje tečnosti...

Novi Chevrolet Colorado stiže kao robusni pikap bez obzira na to koji nivo opreme kupci odaberu. Dostupan je u verzijama Work Truck, LT, Z71, ZR2 i Trail Boss. Osim toga, tu je i ZR2 Desert Boss paket opreme za ljude koji žele juriti kroz pijesak i iskoristiti sve što ovaj Chevrolet pruža. Svi modeli se voze na novoj šasiji koja Coloradu daje 9 cm duže međuosovinsko rastojanje od trenutnog pikapa u Crew Cab konfiguraciji. Za razliku od postojeće verzije, dostupna je samo jedna karoserija, dok produžena varijanta kabine više nije dio asortimana.

 

 

 


Inženjeri su takođe pogurali točkove prema naprijed, tako smanjivši prednji prevjes i poboljšavši prilazni ugao u odnosu na prethodnika. Chevrolet takođe pojednostavljuje paletu motora za sljedeći Colorado, pa su dostupne samo tri verzije 2,7-litarskog turbo agregata sa četiri cilindra, koje kupci mogu dobiti sa između 237 i 310 KS. Jedini mjenjač je osmostepeni automatik koji ima znatno brže prebacivanje u nižu brzinu od trenutnog mjenjača. Trenutna verzija nudi motore sa četiri i šest cilindara, pored turbodizelaša.

 


Kada je enterijer u pitanju svi Colorado-i dolaze sa digitalnom instrument tablom dijagonale 8,0 inča i infotainment ekranom osjetljivim na dodir dijagonale 11,3 inča. Kamion takođe dolazi sa standardnim sigurnosnim paketom koji uključuje upozorenje na sudar, automatsko kočenje u slučaju nužde, kočenje ako se pješak iznenadno pojavi ispred automobila, pomoć pri održavanju unutar trake i IntelliBeam automatsku pomoć za duga svjetla.

 


Novi Colorado će se naći u prodaji u prvoj polovini 2023. godine, a Chevrolet će ga proizvoditi u fabrici u Wentzvilleu u Missouriju.

Datum objave: 29/07/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook