Naslovna > Automobili > Toyota > Supra > Više sportske elegancije

Toyota Supra by Manhart

Više sportske elegancije

Zadnjih godina smo navikli da tunerska kuća Manhart prerađuje uglavnom BMW-ove modele, a sada nam nudi osvježenje u vidu nadogradnje Toyote Supre...

 

Kao što je poznato, Toyota i BMW su sklopili partnerstvo za istovremeni razvoj dva modela, Z4 i Supra, koji dijele brojna zajednična mehanička rješenja i pogonske sklopove. Kompanija Manhart je prošle godine lansirala na tržište svoju nadogradnju modela BMW Z4, povećavajući ukupnu jačinu na 440 KS, a sada je predstavljen paket nadogradnje za Toyotu Supru sa ukupnih 450 KS. Ovaj nadograđeni model nosi oznaku GR 450 i pored navedene jačine posjeduje obrtni momenat od 650 Nm. Manhart koristi identičan trolitarski redni turbo šestocilindraš sa MXTronic Powerbox ECU remapiranjem i izduvni sistem od nehrđajućeg čelika sa prigušivačem i kontrolom ventila. Krajevi izduvnih cijevi su opcionalno u crnoj boji ili detaljima od karbonskih vlakana.

 

 

 

Manhart je takođe nadogradio Supru sa spuštenim oprugama H&R i KW Variant 3-coilover podesivim ovjesom. Tu su i vizuelni dodaci koji uključuju crvene linije i pruge, kao i specijalni naplaci od 20 inča u sjajnoj poliranoj ili sjajnoj i mat crnoj nijansi. Kompanija takođe nudi rješenje kupcima koje žele ukloniti katalizator u vidu mogućnosti deaktivacije start/stop sistema i modifikaciju informacije računaru o izduvnoj jedinici. Ove Manhartove nadogradnje daju ionako udobnoj i sportskoj Supri dodatnu eleganciju, naročito sa svojim crvenim dodacima na karoseriji. Za cijene nadogradnji i opcinalnih dodataka treba kontaktirati kompaniju Manhart  i one mogu oscilirati u zavisnosti od zahtjeva i izmjena po želji kupaca.

Datum objave: 17/04/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook