Naslovna > Vijesti > Viši nivo "zelene" svijesti

Volvo

Viši nivo "zelene" svijesti

Volvo će predstaviti novu marku Recharge za sve svoje električne i električne hibridne automobile i daje obećanje da će kupcima pokazati prosječni otisak ugljenika u svakom životnom ciklusu kao dio odvažnog skupa planova za smanjenje emisije ugljenika.

Nova linija Recharge biće predstavljena s prvim akumulatorskim električnim vozilom švedske firme, XC40 Recharge, koje će biti predstavljeno danas. To će ujedno biti i prvi model za koji će Volvo otkriti prosječni otisak ugljenika u životnom ciklusu - efikasnu emisiju CO2 koju će automobil proizvoditi tokom svog životnog vijeka, uzimajući u obzir i proizvodnju i upotrebu.

 

Etiketa Recharge koristiće se na svim novim elektrificiranim modelima koje kompanija od danas objavljuje. Volvo kaže da će marka koristiti za poticanje prodaje elektrifikovanih automobila, kao i da će ponuditi podsticaje za podsticanje vozača plug-in hibrida da što više koriste puni električni mod Pure. Volvo je već otkrio planove da polovina automobila koje prodaje do 2025. godine budu potpuno električni, a sada je pokrenut širi klimatski plan sa ciljem da do istog datuma smanji zaostatak ugljeničnog ciklusa po automobilu za 40% u odnosu na podatke iz 2018. godine. Firma je takođe postavila cilj da do 2040. postane potpuno klimatski neutralna kompanija.

Datum objave: 16/10/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook