Naslovna > Vijesti > Visokotehnološka limuzina stiže 2026. godine

Volkswagen Project Trinity

Visokotehnološka limuzina stiže 2026. godine

U VW-u nastavljaju sa promocijom napredne električne limuzine, koja će stići tek 2026. godine, a pored najsavremenijih tehnološkij rješenja, posebno zanimljiva je brzina punjenja koja kako kažu u kompaniji neće trajati duže od standardnog punjenja gorivom...

Volkswagen je nedavno prikazao još jedan teaser modela koji stiže u ne tako skorijoj budućnosti. Riječ je o modelu koji je do sada nazivan kao Project Trinity, a radi se o električnoj limuzini, koja će imati nivo 4 autonomne vožnje. Naziv trinity potiče od latinskog ,,trinitas“ i označava trojedinstvo. U ovom slučaju govori se o novorazvijenoj električnoj platformi sa najsavremenijim softverom, pojednostavljenoj strukturi isporuke i potpuno umrežanom inteligentnom proizvodnjom u glavnom pogonu u Wolfsburgu.

 

 


Ipak, limuzina sa nultom emisijom neće se pretvoriti u serijsko vozilo do 2026. godine, a kada debituje biće tehnički spreman za nivo 4 autonomne vožnje. Proizvođač ga opisuje i kao vremensku mašinu, jer će kako kažu ljudima dati vremena i uštediti stres. Još jedno važno obećanje koje dolazi iz Volkswagena odnosi se na brzinu punjenja. Baterije će se puniti jednako brzo kao punjenje gorivom i postaviće standarde u pogledu dometa. Ipak, za sada nijedno od ovih obećanja nije upotpunjeno sa konkretnim ciframa.

Datum objave: 08/03/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook