Naslovna > Automobili > Toyota > Camry > Vizuelno i tehnički naprednija

Toyota Camry

Vizuelno i tehnički naprednija

Toyota Camry model za 2021. godinu je službeno dostupna na tržištu sa velikim brojem unapređenja...

Značajne promjene u asortimanu uključuju novi Toyota Securtity Sense 2.5 paket, nove ukrasne elemente XSE Hybrida i mnoštvo raznovrsnih opcionalnih dodataka. Camry je prisutan na tržištu gotovo četiri decenije, a trenutni model postoji od 2017 godine. Toyota Securtity Sense standardno dolazi u svim modelima Camry za 2021. godinu i od verzije 2.0 dolazi sa naprednijim elementima kamera i radara radi boljeg odziva i reagovanja u oslovima lošijeg svjetla, podršku u sprečavanju sudara, asistencija upravljanjem u slučaju nužde, adaptivni tempomat sa uglađenijim preticanjem i odmjeravanjem snage pa čak i asistencija pri promjeni vozne trake. Prema riječima proizvođača ovaj unapređeni paket u verziji 2.5 će debitovati na novoj Camry, ali će uskoro biti dostupan i na ostalim modelima u bliskoj budućnosti.

 

 

 

 

Novost za 2021. godinu predstavlja i Camry XSE Hybrid. Poput konvencionalnog XSE, hibridna verzija dobija novi izgled sa sjajnim crnim detaljima na prednjoj masci, LED prednja svjetla i nove 19-inčne aluminijumske naplatke. Kožne presvlake i detalji u kabini se podrazumijevaju. Što se tiče mehanične strane, ništa se ne mijenja i Camry XSE Hybrid i dalje pogoni 2,5-litarski četvorocilindraš sa hibridnim pogonskim sklopom koji isporučuje 208 KS pri 221 Nm obrtnog momenta.

 

 

 

 

 

Ostatak Camry linije takođe dobija vizuelne izmjene. Sve verzije dobijaju novu rešetku hladnjaka, bazna varijanta L se izbacuje iz ponude, a njegovo mjesto zauzima varijanta LE kao novi ulazni model serije. U ponudi su još dva konvencionalna benzinska agregata pored pomenutog hibridnog sklopa: 2,5-litarski četvorocilindraš i 3,5-litarski V6. Prvi agregat isporučuje 203 KS i 250 Nm obrtnog momenta, dok snažniji može pohvaliti sa 301 KS i 362 Nm obrtnog momenta. Dva nova displeja krase unutrašnjost nove Toyote Camry, jer kupci sada mogu odabrati novi „plivajući“ 7,0-inčni ili 9-inčni displej kao u modelu RAV4. Verzijama XLE i XSE je takođe dostupna 7-inčna digitalna instrument tabla i 10-inčni head-up displej. U ponudi je takođe i 17 karoserijskih nijansi boja koje zadovoljavaju gotovo sve ukuse kupaca.

Datum objave: 16/07/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook