Naslovna > Vijesti > Volkswagen bilježi rekordno visoke profite

Volkswagen

Volkswagen bilježi rekordno visoke profite

Usprkos nekim prognozama njemački automobilski gigant Volkswagen bilježi rekordno visoke profite... U odnosu na isti period lani Volkswagen je zabilježio rast profita za ogromnih 7%. Vijest je pomalo iznenadila stručnjake koji su predviđali stagnaciju ili pad. Ništa od toga se nije dogodilo jer povjerenje kupaca, pogotovo u Evropi, nije ni najmanje poljuljano. U blagajnu VW-a slilo se 7,5 milijardi eura što daje novi vjetar u jedra. Zarada će se usmjeriti ka razvoju novih modela i tehnologija. Za drugu polovicu godine predviđa se dalji rast tako da će se pravi rast kompanije Volkswagen moći vidjeti početkom 2017. kada se očekuje službena objava podataka.

Usprkos nekim prognozama njemački automobilski gigant Volkswagen bilježi rekordno visoke profite...
U odnosu na isti period lani Volkswagen je zabilježio rast profita za ogromnih 7%. Vijest je pomalo iznenadila stručnjake koji su predviđali stagnaciju ili pad. Ništa od toga se nije dogodilo jer  povjerenje kupaca, pogotovo u Evropi, nije ni najmanje poljuljano.

 


U blagajnu VW-a slilo se 7,5 milijardi eura što daje novi vjetar u jedra. Zarada će se usmjeriti ka razvoju novih modela i tehnologija.
Za drugu polovicu godine predviđa se dalji rast tako da će se pravi rast kompanije Volkswagen moći vidjeti početkom 2017. kada se očekuje službena objava podataka. 

Datum objave: 21/07/2016
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook