Naslovna > Automobili > Volkswagen > Up > Volkswagen e-up! predstavljen na Međunarodnom sajmu energetike

Vokswagen

Volkswagen e-up! predstavljen na Međunarodnom sajmu energetike

→ Volkswagen električna vozila su 100% električna vozila → Car-Net e-Remote, aplikacija za pametni telefon → Panel-diskusija o razvoju bosanskohercegovačke autoindustrije s osvrtom na električna vozila

Porsche BH, uvoznik Volkswagen vozila  za BiH, je na Međunarodnom sajmu energetike "Energa" pod sloganom “Jednostavno električan” predstavio električnu verziju svog malog gradskog automobila e-up!.

 

Najmanji Volkswagenov model pokreće elektromotor snage 60 kW (85KS) i 210 Nm obrtnog momenta, dok je maksimalna brzina 130 km/h. Električna energija skladišti se u litij-ionskim baterijama smještenim u podnici automobila sa kojima maksimalan doseg iznosi 160 kilometara. Uz tradicionalnu garanciju u trajanju od četiri godine, Volkswagen daje i osam godina garancije na bateriju.

 

 

“Volkswagen električna vozila su 100% električna vozila, bez emisija, lagana, izuzetno učinkovita i nevjerovatne snage koja se osjeća već od samog starta jer električna vozila odmah razvijaju najveći obrtni moment. Novi e-up! ima spreman još jedan istaknuti tehnički detalj: Car-Net e-Remote, aplikaciju za pametni telefon koja kao i Car-Net portal omogućava da se brojnim funkcijama vozila upravlja daljinski .”, izjavio je ekspert za električna vozila i trener za tehničko školovanje Porsche BH, Jasmin Lučkin.

U konferencijskom dijelu „Energe“ održana je panel-diskusija o razvoju bosanskohercegovačke autoindustrije s osvrtom na električna vozila koja predstavljaju vozila budućnosti. Lučkin je kazao da se kompletna automobilska industrija ubrzano kreće ka masovnoj eksploataciji električnih vozila i da treba prilagoditi zakon i sve relevantne pravilnike tim vozilima (tehničke preglede, registraciju, pitanja javne infrastrukture, stimulanse itd.).
 

Datum objave: 09/06/2017
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook