Naslovna > Automobili > Volkswagen > Golf > Volkswagen Golf Mk8 – prezentacija 2019.

Volkswagen

Volkswagen Golf Mk8 – prezentacija 2019.

Nasljednik aktuelne generacija Golfa bit će predstavljen za dvije godine pred domaćom publikom u Frankfurtu.

Nova generacija Golfa 8. generacije trebala bi izgledati kao na priloženim fotografijama preuzetim od britanskog Autoexpressa. Uz ne baš pretjerane razlike u odnosu na dizajn trenutno aktuelne generacije glavne novosti bit će skrivene ispod karoserije.
Poslije 43 egzistiranja na tržištu VW Golf će doživjeti temeljitu transformaciju. Pri tome se misli na tehnologiju. Od sada će u prvom planu biti hybridna a ne dizelska tehnologija kao što je trenutno slučaj. Nije slučajno što se predstavljanje 8. generacije VW Golfa podudara sa promocijom VW I.D. branda. Kao što znamo iza oznake I.D. kriju se EV modeli koncerna Volkswagen. Iako će EV automobilu u ekspanziju krenuti 2020. godine u Volkswagenu ističu da će Golf ovakav kakav jeste biti u fokusu kompanije sve do 2025. kada se očekuje prevlast EV nad automobilima sa klasičnim SUS motorima.

 


Nova će generacija Golfa doći na ažuriranoj MQB šasiji koja će radi uvođenja lakših materijala u odnosu na aktuelnu biti lakša za 70 kg. Za sada se zna da će vanjska strana karoserije biti maksimalni aerodinamčna, odnosno ''ispeglana'' na svim spojevima.
Kao posebna novost istiće se putnički prostor koji će, barem po trenutno dostupnim informacijama, doživjeti dramatične transformacije. Pri tome se misli na eliminaciju klasičnih prekidača čiju će ulogu preuzeti kolor ekrani osjetljivi na dodir...

 

Datum objave: 03/08/2017
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook