Naslovna > Automobili > Volkswagen > Golf > Volkswagen Golf R dobiva nove komponente

Volkswagen

Volkswagen Golf R dobiva nove komponente

Iako je večini kupaca sasvim dovoljno 300 KS i odlično fabričko ubrzanje Golfa R u Volkswagenu misle da mogu ponuditi još više.

Volkswagen je objavio da je spremio nekoliko poboljšanja za najsnažniju verziju Golfa koja dolazi sa oznakom ''R''. Od sada će kupci moći uživati u novom izduvnom sistemu napravljenog o skupog čvrstog i laganog titana. Čim se spomene materijal titan i izduvni sistem prva asocijacija je firma iz Slovenije Akrapovič. I zaista, Volkswagen je novi izduvni sistem razvio u uskoj saradnji sa Akrapovičem. Novi je izduvni sistem od standardnog lakši za 15 kg. Od tog podatka vlasnicima je možda važniji zvuk za koji u Volkswagenu tvrde da daje neku potpuno novu dimenziju.

 


U ponudi je i novi kočioni sistem koji je u odnosu na standardni lakši za 4,5 kg. To se itekako dobro odražava na rad ovjesa čiji rad postaje znatno brži.
Kao kruna svega dolaze semi-slick gume koje su zapravo predviđena za vikend vožnje po zatvorenim kružnim stazama.
U Volkswagenu otvoreno kažu da ne obećavaju da će sa ovim preradama Golf R biti brži od Ford Focusa RS i Honde Civic Type R ali da će im sigurno postati opasniji konkurent nego do sada.

 

Datum objave: 01/08/2017
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook