Naslovna > Teme > Volkswagen ne žuri sa prodajom Ducatija, Škoda će postati lider na novim tržištima

Volkswagen

Volkswagen ne žuri sa prodajom Ducatija, Škoda će postati lider na novim tržištima

Volkswagen se suočava sa posljedicama uzrokovanim Dieselgateom ali usprkos tome neće smanjit investicije niti prodavati brandove pod svojim krovom...

Volkswagen je za naredne godine najavio totalnu rekonstrukciju poslovanja koja podrazumijeva liderske ambicije u klasi potpuno električnih vozila. Na nišanu je svakako američka Tesla koja je trenutno svjetski broj 1 u klasi EV vozila.
Volkswagen ogromna sredstva mora izdvojiti na razvoj novih platformi i pogona za EV vozila čiji se serijska proizvodnja očekuje za 3-4 godine. Usprkos tome ali i mnogim glasinama njemački automobilski gigant neće prodavati svoje brandove kako se prvobitno očekivalo. Najviše se nagađalo o prodaji Ducatija koji je, kako analitičari kažu, profitabilan pa samim tim i poželjan član grupacije.

 


Nije tajna da je za Ducati zainteresirano čak 5 drugih proizvođača koji nude do 1,7 milijardi dolara za preuzimanje kultne fabrike motocikala. Volkswagen će pokušati doći do svježeg kapitala preko investicijskih Banaka dok bi Ducati prodao tek u slučaju kada bi dobili izuzetno dobru ponudu.
U istoj informaciji je saopšteno da će brand Škoda preuzeti lidersku poziciju na tržištima Brazila, Indije i Irana gdje se prvi modeli očekuju 2020. godine...

 

Datum objave: 22/08/2017
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook