Naslovna > Automobili > Volkswagen > I.D. Serija > Volkswagen patentirao dizajn kamioneta

ID.Buzz

Volkswagen patentirao dizajn kamioneta

ID. Buzz se napaja baterijom od 82 kWh i zadnjim električnim motorom koji razvija 201 KS i 310 Nm obrtnog momenta. Verzije sa različitim veličinama baterija i nivoima izlazne snage će se pojaviti 2023. godine...

Volkswagen je podnio zahtjev za patentiranje verzije ID.Buzza čiji su krov i gornji dio karoserije iza C-stuba uklonjeni, pretvarajući ga u kamionet. Čini se da je slika pronađena u prijavi za patent ista ona koju je podijelila stranica Volkswagen grupe na Twitteru u sklopu Svjetskog dana dizajna, iako je pozadina izmijenjena. Volkswagen je dizajn nazvao "neviđenim nacrtom" koji je napravljen na ID-u. Iako patent nikako nije obećanje da će vozilo ući u proizvodnju, VW je u prošlosti pokazao interes za stvaranje električnog kamioneta.

 

 

 


Bivši izvršni direktor Volkswagen Group of America, Scott Keogh, rekao je samo nekoliko dana prije tweeta da proizvođač automobila aktivno razmišlja o pravljenju električnog kamioneta, opisujući prelazak na EV kao “životnu šansu” koja djeluje kao „trenutak resetovanja“ za automobilsku industriju. Keogh je od tada postavljen kao izvršni direktor novoformiranog brenda Scout, koji će proizvoditi električni kamionet i SUV za američko tržište.

 

 

Ipak, pikap verzija Volkswagenovog mikrobusa nije bez presedana. Slično isjeckana verzija VW Type 2, duhovnog prethodnika ID.Buzz-a, nuđen je i korišten u komercijalne svrhe u prošlosti. A slično tome se radi i danas jer jedna varijanta ID.Buzza se nudi kompanijama u Evropi kao komercijalno vozilo.

Datum objave: 15/08/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook