Naslovna > Automobili > Volvo > S60 > Volvo S60 i V60 Polestar sa Carbon Fiber dodacima

Volvo

Volvo S60 i V60 Polestar sa Carbon Fiber dodacima

Brand Polestar koji djeluje pod okriljem švedskog proizvođača automobila Volvo pripremio je niz osvježenja za modele S60 i V60...

Brand Polestar koji djeluje pod okriljem švedskog proizvođača automobila Volvo pripremio je niz osvježenja za modele S60 i V60. U principu radi se o ugradnji aerodinamičnih dodataka od karbona. Zanimljiva ideja dolazi u realizaciji Polestara i Cyan Racinga. Da sve nije čista kozmetika potvrđuje podatak da su aerodinamični dodaci razvijeni na osnovu baze podataka prikupljene na WTCC-u odnosno Svjetskom prvenstvu u turističkim automobilima.
Karbonski dodaci stvaraju za 30% veći pritisak na zadnju osovinu što je od velike važnosti na velikim brzinama. Ostale promjene podrazumijevaju ugradnju karnonskih obloga na vanjskim ogledalima kao i specifičnu boju Bursting Blue Metalic.

 


Unutrašnjost je manje – više ostala ista. Da se razlika ipak primijeti postavljene su nove obloge sjedišta koje su prošivene plavim koncem. U principu u odnosu na standardne modele inženjeri i dizajneri su pripremili čak 250 novih detalja. Od važnijih izdvojimo podesive Ohlinsove amortizere i Brembo kočiona kliješta sa 6 klipova.
Motor nije mijenjan što znači da 2,0 litreni turbo benzinac daje 367 KS i 470 Nm obrtnog momenta. To je dovoljno da se ubrzanje od 0 do 100 km/h završi za 4,7 sekund i ostvari elektronski ograničenih 250 km/h.
Istaknimo da će produkcija ove serije biti ograničena na 1,500 jedinica... 


 

Datum objave: 28/08/2017
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook