Naslovna > Automobili > Volvo > S60 > Volvo sedan koji čekamo

Volvo S60 render

Volvo sedan koji čekamo

Potpuno novi Volvo V60 smo vidjeli ovih dana i izgleda zaista upečatljivo, a nama daje nadu da će S60 biti privlačan poput većeg brata.

Švedski proizvođač je već potvrdio da će  S60 ugledati svjetlost dana ovog ljeta na predstavljanju  zakazanom u Južnoj Karolini, odnosno na američkom tlu. S obzirom da se tamo već nalazi Volvo postrojenje za izradu automobila i da je američko tržište interesantno za Volvo, nije čudo da je tako odlučeno. O opremi u unutrašnjosti i specifikacijama vozila je rano govoriti, ali možemo očekivati dosta komponenti sa već predstavljenog V60 karavana. Jednu od vizija kako će novi S60 izgledati predstavio je nezavisni dizajner Kleber Silva sa svoja dva virtuelna crteža. Prednji dio automobila bi u ovom slučaju krasila heksagonalna maska hladnjaka sa veliki amblemom, a lijepo izgledaju i zadnje svjetlosne grupe u C obliku. Zadnji dio automobila, prema ovoj viziji, krasi veliki difuzor sa 4 izduvne cijevi i fiksnim spojlerom.

 

Što se nas tiče, ovakav Volvo S60 može slobodno krenuti u proizvodnju, naročito ako još neko odluči da  iskoriste i pojača recimo šestocilindarski T6 benzinski turbo-motor zapremine 3.0 litre koji je ranije isporučivao 325 KS pri 5.600 o/min. Uz neku od varijanti već ponuđenog hibridnog pogona i tehnološki napredne sigurnosne opreme vjerujemo da bi S60 bio dobro prihvaćen na tržištu sportskih limuzina... 

Datum objave: 01/03/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook