Naslovna > Automobili > Volvo > XC40 > Volvo XC40 – uskoro predstavljanje

Volvo

Volvo XC40 – uskoro predstavljanje

Šef istraživanja i razvoja u kompaniji Volvo, Henrik Green, potvrdio je da će model XC40 biti predstavljen u drugoj polovici godine.

Potvrđeno je da će dugo očekivani Volvo XC40 biti baziran na novoj modularnoj platformi CMA. Po dimenzijama će najmanji SUV sa Volvo znakom na maski motora spadati u klasu gdje trenutno vladaju BMW X1 i Audi Q3. Obzirom da se radi o premium automobilima ni od Volva se ne očekuje ništa manje.
Oni koji u Volvu prave tržišnu strategiju predviđaju da će bez nekih većih problema oteti određeni broj kupaca od BMW-a i Audija. O dobroj pripremi modela XC40 svjedoči činjenica što razvojni inženjeri tvrde kako će XC40 biti vjerovatno najbolji Volvo model koji će biti prisutan na tržištu.

 


Kao ciljna grupa kupaca smatraju se vozači u bogatijim metropolama. Iako je SUV vozilo predviđeno i za vožnju po off-road terenima veliki su aduti jednostavna upotrebljivost u gradskim sredinama.
Objavljeno je da će XC40 biti opremljen svim mogućim sistemima zaduženim za sigurnost svih putnika. Među njih se ubrajaju i oni koji omogućavaju polu autonomnu vožnju.
O cijeni je rano govoriti ali je sasvim sigurno da XC40 neće biti baš za svačiji džep...


 

Datum objave: 09/02/2017
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook