Naslovna > Auto moto sport > Vozači Formule 1 u trci sa kamp kućicama
FOTO GALERIJA (7)

Aston Martin Red Bull Racing

Vozači Formule 1 u trci sa kamp kućicama

Vozači Formule 1 svojim bolidima RB7 i RB8 odvezli su nekoliko revijalnih krugova po stazi, te priredili klasični F1 šou za publiku uz paljenje guma, „osmice“, okrete „pod ručnom“ i turiranje moćnih motora...

Vozači Aston Martin Red Bull Racinga, Max Verstappen i Daniel Ricciardo, oduševili su mnogobrojne fanove u Holandiji na trci Jumbo Racedagen. Pored revijalne vožnje u F1 bolidima, njih dvojica su imali i urnebesan međusobni duel - u Aston Martinima koji su vukli kamp kućice. Max Verstappen je posjetio rodnu Holandiju kako bi gostovao na Jumbo Racedagen - zabavnoj trci u kojoj takmičari voze sa kamp kućicama zakačenim za njihove automobile, što uveliko otežava manevrisanje, ali i garantuje mnogo smijeha za gledaoce. Holanđanin se na stazi Circuit Zandvoort pojavio sa timskim kolegom Danielom Ricciardom i bivšim vozačem Red Bull Racinga, Davidom Coulthardom.

 

 

Njih trojica su u F1 bolidima RB7 i RB8 odvezli nekoliko revijalnih krugova po stazi, te priredili klasični F1 šou za publiku uz paljenje guma, „osmice“, okrete „pod ručnom“ i turiranje moćnih motora.Verstappen i Ricciardo su također našli vremena da repriziraju svoju trku sa kamp kućicama, koju su imali prošle godine u Spielbergu. U Aston Martin Vanquish kabrioletima, oni su jurili stazom vukući prazne kamp kućice u bojama Red Bull Racinga. Nakon urnebesne vožnje, tokom koje su kamp kućice „letjele“ svuda po stazi, naročito u krivinama, Daniel je potpuno demolirao svoj 'mobilni dom', a ni Maxov nije bio u sjajnom stanju. „Bilo je mnogo ljudi, što je bilo lijepo vidjeti. Danielova kamp kućica viša nije kamp kućica, potpuno je uništena! Moja još ide, ali na jednom točku“, izjavio je raspoloženi Verstappen. Naredna stanica za Verstappena i Ricciarda je Monaco, gdje se ovog vikenda vozi F1 trka na legendarnoj uličnoj stazi.

Datum objave: 22/05/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook