Naslovna > Automobili > Škoda > Kodiaq > Vozili smo – Škoda Kodiaq
FOTO GALERIJA (24)

Škoda

Vozili smo – Škoda Kodiaq

Porsche BH d.o.o., generalni uvoznik automobila marke ŠKODA u Bosni i Hercegovini, organizovao je KODIAQ Off Road Drive 2017., zvaničnu prezentaciju modela KODIAQ na kojoj su prisutvovali predstavnici medija i potencijalni kupci.

Na zvaničnoj prezentaciji novog SUV modela, ŠKODA KODIAQ, prisutni su se kroz aktivnu vožnju upoznali sa svim prednostima trenutno najvećeg Škodinog SUV-a.
Statična prezentacija modela je održana u Sarajevu. Nakon prezentacije karavan KODIAQ-a od ukupno 11 vozila zaputio se prema Konjicu, nakon toga uslijedila je zanimljiva vožnja makadamom iznad Boračkog jezera. Poslije off road iskustva uslijedilo je spuštanje prema Potocima, potom povratak u Sarajevo.

 


Kišno vrijeme i blato je učinilo vožnju zanimljivijom i vozači su istinski uživali u avanturističkoj off road vožnji. Ukupna dužina rute sačinjena od podloga i cesta svih profila bila je punih 222 km. Na odabranom itinereru vozači su se mogli uvjeriti kako se Kodiaq ponaša na: autoputu, regionalnim cestama, makadamu i gradskim gužvama tako da je slika potpuna.
Na raspolaganju smo imali priliku upravljati vozilima sa STYLE nivoom opreme, sa manuelnim i DSG mjenjačem. Sva vozila su posjedovala 4x4 pogon sa rasponom snage od 150-190 KS.

 

 

 

Svoju svjetsku premijeru dugoočekivani KODIAQ je imao je u Berlinu 01.septembra prošle godine tako da se dolazak na naše tržište može smatrati kao veoma brz.
KODIAQ se nudi u varijanti sa pet i sedam sjedišta. Dužina vozila je 4.697 mm, širina 1.882 mm i visina 1.676 mm. Za sada su u ponudi dva nivoa opreme i to AMBITION i STYLE.
Međuosovinski razmak Kodiaqa ,smještenog na MQB platformi, iznosi 2.791 mm.
Prostorom u kabini postavlja mjerila u klasi, a oduševljava i prtljažnik zapremnine od 720-2065 litara. Za svaku pohvalu je i zadnja klizna klupa koja omogućava veliki prostor za noge ili povećanje zapremine prtljažnika kada su sva sjedišta u funkciji.

Istaknute stavke dodatne opreme su FULL LED svjetla, automatsko otvaranje prtljažnika – virtualna pedala, AREA VIEW sistem za parkiranje, trozonski klima uređaj, pomoć pri upravljanju prikolicom itd.

 

 

Sa novim "Simply Clever" rješenjima novi ŠKODA SUV čini život jednostavnijim. Od pomenutih rješenja izdvajaju se zaštitne lajsne na rubovima vrata, mnogobrojni pretinci u kabini, najnovija multimedija, itd.
Od benzinskih motora u ponudi su dobro poznati 1.4 TSI engines with snagom od 125 KS i 150 KS, te 2.0 TSI with snagom od 180 KS. Što se dizelaša tiče tu je isključivo 2.0 TDI sa dva nivoa snage - 150 KS i 190 KS.
Početna cijena benzinskog motora iznosi 44.900 KM, dok je za dizel motor could be izdvojiti 55.180 KM. Top model sa 2.0 TDI motorom sa 190 KS, DSG mjenjačem i paketom opreme Style do registracije košta 67,999 KM.
Istaknimo da je KODIAQ prvi model marke ŠKODA koji ima garanciju u trajanju od 5 godina ili 150.000 km.

Datum objave: 27/05/2017
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook