Naslovna > Automobili > Mercedes-Benz > Maybach > Vrhunac luksuza

Maybach S650 Night Edition

Vrhunac luksuza

Ukoliko ste propustili priliku da kupite Mercedes-AMG S65 Final Edition, sada je na raspolaganju još bolja varijanta koju nam predstavlja Maybach...

S650 Night Edition predstavlja „apsolutni vrhunac luksuza“ brenda sa dvostrukim slovom M na tržištu SAD, gdje je ova ekskluzivna varijanta dostupna. Maybach će izraditi samo 15 primjeraka ovg automobila, što ga čini daleko ekskluzivnijim i od Final Edition izdanja koji je proizveden u 130 primjeraka.

 

 

 

 

Ispod poklopca motora nalazi se V12 twin-turbo šestolitarski agregat sa Maybachovim poboljšanjima koji isporučuje 621 KS i 1000 Nm obrtnog momenta i omogućava ubrzanje od nule do 96 km/h za 4,6 sekundi i elektronski limitiranu maksimalnu brzinu od 250km/h.

 

 

 

 

 

 

 

 

Iako se performansama ne može mjeriti sa AMG S65 ovi brojevi su prilično impresivni za vozilo ove veličine i mase. Dolazi u Obsidian Black boji karoserije i sve u ovom automobilu je predodređeno luksuzu i udobnosti, sa detaljima od karbonskih vlakana i presvlakama od najfinije kože.

 

 

 

 

 

 

 

Cijena ovog luksuznog automobila na tržištu SAD je „prava sitnica“ i  iznosi 242.950 USD, što je za skoro 7000 USD više od modela AMG S65 Final Edition.

Datum objave: 09/06/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook