Naslovna > Automobili > Land Rover > Defender > Vrhunske sposobnosti na cesti i van nje

Bowler

Vrhunske sposobnosti na cesti i van nje

Specijalista za terenska vozila Bowler je otkrio svoj prvi projekat nakon kupovine od strane kompanije Jaguar Land Rover...

Model koji je razvio Bowler nosi kodni naziv CSP 575, a predstavlja klasični Defender 110 visokih performansi koji će se proizvesti u ograničenom broju od naredne godine. Ovaj model će se sklapati u sjedištu kompanije Bowler, gradu Belper u Derbyshireu, a ne u postrojenjima JLR.

 

 

 

Cijena će se kretati oko 221.950 eura po primjerku, a ovaj model će raspolagati izvanrednim sposobnostima kako na off road terenu, tako i na cesti. U tu svrhu, CSP 575 će pored roll bar kaveza imati prostora da udobro preveze četvoro putnika u klimatizovanoj kabini.

 

Prema prvim službenim podacima, CSP 575 kombinuje izvornu siluetu Defendera 110 sa čeličnom šasijom razvijenom u Bowleru. Ovaj terenac pokreće JLR-ov petolitarski V8 agregat sa superpunjačem koji isporučuje 575 KS.

 

 

 

Pored pogonske jedinice, ovaj model će intergirisati još komponenti koje je razvio JLR Special Vechile Operation odjel. Višegodišnja saradnja između Bowlera i JLR prije zvaničnog preuzimanja prošle godine, znači da je Bowlerova šasija već kompatibilna sa mnogim dijelovima iz Land Roverovog kataloga što prilično olakšava sklapanje i personalizaciju vozila...

Datum objave: 04/11/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook