Naslovna > Vijesti > Vrijeme je sa Oldtajmerima nakratko stalo
FOTO GALERIJA (8)

Banja Luka

Vrijeme je sa Oldtajmerima nakratko stalo

Danas se u Banjaluci održava 17. Skup oldtajmera u organizaciji Oldtajmer kluba "Veteran", a van vremenska vozila su okupirala Trg Krajine, u anstavku pogledajte šta smos ve tamo zabilježili...

Okupljanje učesnike počelo je danas u banjalučkom naselju Lazarevo, odakle se kolona od oko 70-ak vozila čiji datum proizvodnje datira iz davnih godina prošlog vijeka uputila ka samom centru grada, gdje su predstavljeni banjlučkoj publici. Bilo je tu dosta radoznalih pogleda i zapitkivanja, a vlasnici automobila su vrlo rado davali odgovore i predstavljali svoje četvorotočkaše u punom sjaju. Kako većina njih ističe najveći problem sa kojim se trenutno susreću, osim zamijenskih dijelova jeste postupak registracije, za koji teže da više en bude na godišnjem nivou kako je to do sada slučaj, već da registracija za ovakva vozila bude trajna.


Posjetioci su mogli da vide dosta vozila koja su svakodnevno kružila banjalučkim ulicama osamdesetih i devedestih godina prošlog vijeka, poput legendarne VW Bube, Golfa prve generacije, Fiata 500 ili još poznatijeg „Fiće“, potom Mercedes Benz 123, ali i mnogih drugih među kojima su se našli i veoma rijetki primjerci na našem području. Najstariji među njima je svakako i Dodge Touring iz 1921. godine. Ovaj automobil je u vlasništvu Miladina Savičića već deset godina, a uskoro će slaviti svoj jubilarni stoti rođendan. Dovežen je 2009. godine iz Feniksa u Arizoni, SAD, a kako njegov vlasnik ističe bio je u veoma lošem stanju i za njegovu restauraciju su bile potrebne pune dvije godine, nakon čega je krenuo u osvajanje mnogih nagrada po izložbama i skupovima oldtimer vozila u regiji. Ovo je ujedno i najstarije vozilo na skupu, koje umjesto čeličnih i aluminijskih naplataka, krase drveni točkovi, pa ne treba da čudi podatak da se baš oko njega skupilo najviše posjetilaca.

 

Datum objave: 22/06/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook