Naslovna > Automobili > Volkswagen > Golf > Vrijeme je za novi Golf

Volkswagen

Vrijeme je za novi Golf

Slučajno ili namjerno pojavila se fotografija koja je nastala u Njemačkoj, a na njoj je navodno osma generacija najpopularnijeg njemačkog kompaktnog automobila i to bez kamuflaže...

Do sad su se poajvljivale fotografije sa kamuflažnom folijom kako se i očekuje tokom testiranja novih vozila, međutim sada imamo priliku da vidimo razotrkrivenu osmicu. Sudeći po ovoj fotografiji možemo zaključiti da se VW nije mnogo igrao sa dizajnom, te da se drži provjerene dizajnerske formule, koja mu svih ovih godina donosi pozitivne rezultate, međutim ipak su prisutni određeni dizajnerski potezi koji upućuju na to da se radi o novom modelu.

 


Nova generacija stiže na MQB Evo platformi, od prethodnika je lakši oko 50-ak kg i stiže sa nešto većim međuosovinskim rastojanjem, što će najviše osjetiti putnici na zadnjim sjedištima, ali i i prtljažni prostor bi mogao biti povećan. Predstavnici kompanije su najavili da je početak proizvodnje Golfa 8 planiran za jun ove godine. Konkretna ponuda pogonskih jedinica još nije poznata, ali se očekuje široka lepeza agregata kao i do sad, što podrazumijeva turbo-benzinske, turbo-dizel, ali vjerovatno i hibridne motore. Kao što tradicija nalaže, kada nova „osmica stane na noge“ trebala bi se poajviti i njena GTA verzija, nakon čega bi usljedio i sam vrh ponude, Golf R.

Datum objave: 24/01/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook