Naslovna > Auto moto sport > Vrijeme je za odlazak

Formula 1 – Mark Webber napušta “leteći crikus”

Vrijeme je za odlazak

Sada je i zvanično. Nakon glasina koje su kružile da će Mark Webber da napusti cirkus Formule 1 na kraju sezone, ova informacija je sada i zvanično potvrđena…

36 – godišnji Australac Mark Webber na kraju ove sezone, napustiće Formulu 1, te će se preseliti u timove Porschea, za koji će da nastupi na trci 24 sata Le Mansa. Australski pilot koji trenutno vozi za ekipu Red Bulla, na kraju sezone, po isteku ugovora najavio je kako će da napusti Formulu 1.

 

Webber je izjavio kako se raduje potpuno novim izazovima koji ga očekuju nakon Formule 1. U ekipi Porschea nastupaće na trci 24 sata Le Mansa, gdje je već prije sudjelovao, tačnije 1998. i 1999.godine, vozeći za tim AMF-Mercedes.

 

Prisjetimo se, Webber je karijeru u Formuli 1 započeo u timu Arrowsa sad već prilično davne 1999. godine. Nakon toga, jednu godinu proveo je u timu Minardi, nakon čega je prešao je u Jaguar, za koji je vozio dvije naredne sezone. 2005. i 2006. godinu proveo je vozeći za tim Williams. Na kraju 2006. godine  potpisao je ugovor sa ekipom Red Bulla, u kojem je još uvijek, i u kome će sada zvanično da završi svoju karijeru u letećem cirkusu. 

Datum objave: 28/06/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook