Naslovna > Teme > VW planira povećati ponudu u SAD

VW North America

VW planira povećati ponudu u SAD

Po svemu sudeći Volkswagen North America ozbiljno razmatra ideju da pojača svoju liniju vozila nudeći više performantno orijentisanih modela u bližoj budućnosti...

 

Prema riječima izvršnog direktora VW North America Johan de Nysschena, brend je spreman da proširi svoju ponudu izvan okvira modela Golf R i GTI. Naravno, to neće biti tako jednostavno poput biranja specifikacija i opreme sa ponuđene liste i De Nysschen je istakao kako će troškovi postavljanja novog pogonskog sklopa u postojeći model mogli koštati kompaniju minimalno 20 miliona dolara. On je takođe naveo da iako u se budućnosti neće razmatrati varijante performansi za sve VW modele,  sada se definitivno razmatraju za ključne modele. Ublažavanje ukupnih troškova realizacije ovog plana bi se moglo izvršiti uz pomoć korištenja zajedničke platforme brenda, kao što je VW modularna MEB platforma, pa čak i sklapanjem vozila na teritoriji Sjedinjenih Država.

 

 

Moramo pametno promisliti o onome što možemo donijeti na tržište i kojim putem nas to vodi. Golf R pokazuje sve veće interesovanje iz dana u dan i mislim da to pokazuje malo potencijala za brend, ali moramo obuzdati naš entuzijazam. – izjavio je De Nysschen. De Nysschen se pridružio Volkswagen ogranku u Sjedinjenim Državama protekle godine nakon vođenja napora Cadillaca i Infinitija da lansiraju na tržište svoje modele visokih performansi.  Sada je suočen sa zadatkom da izgradi liniju SUV modela i povrati povjerenje kupaca na ovom tržištu nakon Dizelgate skandala.  Za kraj je dodao kako osluškuju tržištei prate mišljenja kupaca i na osnovu toga naporno rade kako bi vratili puno povjerenje u brend, kao i da je ostvaren značajan napredak na tom polju.

Datum objave: 10/02/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook