Naslovna > Automobili > Volkswagen > T-Roc > VW T-Roc – stvoren za zadovoljavanje većine ukusa

Volkswagen

VW T-Roc – stvoren za zadovoljavanje većine ukusa

Nakon dužeg pripremanja javnosti Volkswagen je konačno službeno predstavio finalnu verziju novog modela T-Roc

Zbog zahtijeva tržišta Volkswagen je razvio crossover čije su dimenzije nešto skromnije od Tiguanovih. U posljednje vrijeme veliki tržišni bum baš doživljava klasa gradskih crossovera s tim da stručnjaci predviđaju dalji rast prodaje.
Dizajn, kako unutrašnji tako i vanjski, izveden je u stilu svih novijih Volkswagenovih modela. Prednjim dijelom dominira sportski izvedena maska motora. Velike svjetlosne grupe sa LED tehnologijom dnevnih svjetala idealno se uklapaju u trenutne modne trendove. Da bi se postigao pravi crossoverski izgled ugrađene su masivne plastične zaštite duž cijelih bočnih stranica a tu su zaštite prednjeg i zadnjeg ovjesa kao i čvrsta zaštita kartera motora.
Unutrašnjost je predviđena za transport pet odraslih putnika. A oni će uživati u najnovijim tehnološkim dostignućima. Pod tim se misli na potpuno digitalnu instrument tablu koja poslije Audijevih modela polagano postaje standard i u svim ostalim brandovima unutra Volkswagen grupacije.

 


Kada se zadnja klupa upotpunosti preklopi oslobađa se prostor zapremine 1.290 litara. U ponudi je dosta dodatne opreme za prtljažnik pri čemu se misli na razne vrste pregrada i obloga.
Obzirom da se radi o potpuno novom modelu ne čudi ugradnja svih mogućih sigurnosnih sistema. Naravno, najiteresantnije je samostalno kočenje u slučaju nužde čime se izbjegavaju sudari ili umanjuje nastala šteta.
Na početku prodaje T-Roc će se nuditi sa po tri benzinska i dizelska motora koji će se moći upariti sa manuelnim mjenjačem sa šest stepeni prenosa ili DSG-om sa stepenom prenosa više.
Prvi primjerci u prodajne salone stižu u novembru po početnoj cijeni od 20.000 eura.

Datum objave: 24/08/2017
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook