Naslovna > Automobili > Mercedes-Benz > GT AMG > WILL.I.AMG je kupe sa četvoro vrata i licem G-Klase

Mercedes GT

WILL.I.AMG je kupe sa četvoro vrata i licem G-Klase

Cijela ideja iza nekonvencionalne kreacije je da se dopre do mladih u nepovoljnom položaju i inspiriše ih da postignu veće stvari...

Možda ćete biti skloni vjerovati da je ovo neka vrsta Photoshop posla, ali ne, to je pravi automobil. Da, will.i.am je stavio lice G-Klase na Mercedes-AMG GT Coupe sa četvoro vrata. Kada se kutijasti stajling prvoga susretne sa agresivnim oblikom drugog, sigurno znate da će izgledati veoma kontroverzno. Zvanično poznat kao WILL.I.AMG i nadimak „The Flip“, jedinstvena konstrukcija ima masivna vrata sa zadnjim šarkama kao Rolls-Royce Wraith. Što se više posmatra automobil, više čudnih detalja se da primijetiti. Glavni od njih je značka jer je trokraka zvijezda smještena unutar logotipa medvjeda.

 

 

 


Zašto pitate? Promovirati ograničenu kolekciju odjeće i dodataka poznate kao "Svjedok medvjeda". Neobičan logo je također primjetan na središnjim poklopcima kotača. Verovatno je i pozadi, ali iz nekog razloga Mercedes-AMG nije objavio nijednu sliku zadnjeg dela vozila. Vrijedi napomenuti da je West Coast Customs izgradio WILL.I.AMG, što je šesti projekat na kojem je radio sa 47-godišnjim reperom.

 

 

 

Radikalni preobražaj GT 4-Door Coupea nije se proširila na motorni prostor jer je 4.0-litarski V8 s twin-turbo motorom ostao netaknut. Producent koji je sedmostruko osvojio Grammy tvrdi da AMG konstruiše najbolje motore u poslu. Ostvaruje 577 konjskih snaga u verziji GT 63 i kolosalnih 630 KS u S verziji, a novi 63 S E Performance plug-in hibrid daje 830 KS. „The Flip“ će proslaviti svoj javni debi ovog vikenda na Velikoj nagradi Majamija.

Datum objave: 06/05/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook