Naslovna > Auto moto sport > WRC Rally Guanajuato Mexico
FOTO GALERIJA (25)

Trijumf Sebastiana Ogiera u Mexicu

WRC Rally Guanajuato Mexico

Sebastian Ogier je zapečatio svoju 42. pobjedu u karijeri, nakon savladavanja nezgodnih uslova na putu i intenzivne toplote u visokim planinama centralnog Meksika.

Francuz je uspio nadoknaditi gubitak vremena od petka, jer je startao kao drugi i čistio ostalima put kroz labav šljunak. Prvi dan je završio kao peti u poretku, a u subotu  je vozio odlično izbegavajući probleme u svojoj Ford Fiesti i koristeći lošu sreću i greške ostalih takmičara. S obzirom da je prvu etapu u nedjelju dočekao kao vodeći sa 48 sekundi prednosti, zadnji dan takmičenja je mogao da vozi bez pritiska i završi Rally Mexico kao pobjednik. Ogier je zaradio i kaznu od 10 sekundi zbog skraćivanja putanje u jednoj šikani na Power Stage etapi, što je omogućilo Neuvillu da osvoji 4 bonus poena koja se dodjeljuju najbržima na ovoj etapi. Ovom pobjedom Sebastian Ogier se vratio na prvo mjesto u generalnom poretku WRC šapionata, i sada vodi sa 56 bodova odnosno 4 boda prednosti ispred Neuvilla.


"Ovo je posebno mesto za mene svake godine. Sedam podijuma i četiri pobede, volim voziti ovdje. Iako sam znao da će ovaj vikend biti težak i da je naša sansa za pobjedu prilično mala, nikad nismo odustali ", rekao je Ogier.
Kris Meeke je u nedjelju bio drugi u poretku, ali onda je svoj Citroën C3 izbacio sa staze u jednom zavoju i upao u jarak pored puta. Gledaoci su ispravili automobil i pomogli mu da se vrati na stazu, ali Britanac je zbog toga izgubio 45 sekundi i time omogućio Dani Sordu, koji je vodio ranije tokom vikenda, da osvoji drugu poziciju u svom Hyundai i20 automobilu. Greška je oživjela uspomene prije 12 meseci, kada je Meeke pobjedio uprkos dramatičnom udesu i vožnji kroz parkiralište na samo kilometar od završetka relija. Andreas Mikkelsen je završio na četvrtom mjestu, ali povratak nekadašnjeg  šampiona Sébastiena Loeba bio je u centru pažnje. Francuz  je čak vodio u generalnom poretku dok ga nije usporio problem sa izduvanim pneumatikom, probijenim na oštrom kamenju Mexica. Morao je stati da zamijeni točak i na kraju je završio kao peti u generalnom poretku. Thierry Neuville je stigao na ovu etapu WRC šampionata kao vodeći, ali nije uspio da ostvari bolji plasman od šestog mjesta.  WRC 2 pobjednik Pontus Tideman je u Škodi završio sedmi ispred Jari- Matti Latvale u najbolje plasiranoj Toyoti Yaris.


Sljedeća etapa WRC šampionat  je asfaltni Rally Corsica, koji se vozi od 5. do 8 aprila. Rezultati 3. etape WRC Šampionata Mexico Rally:


1. Sebastien Ogier, J..Ingrassia          M-Sport Ford WRT Ford                             3h53m58.0s
2. Dani Sordo, C.del Barrio                 Hyundai Shell Mobis WRT Hyundai            1m13.6s
3 Kris Meeke, P.Nagle                        Citroen Total Abu Dhabi WRT Citroen         1m29.2s
4 Andreas Mikkelsen, A.Jager            Hyundai Shell Mobis WRT Hyundai            1m48.4s
5 Sebastien Loeb, D.Elena                 Citroen Total Abu Dhabi WRT Citroen         2m34.6s
6 Thierry Neuville, N.Gilsoul               Hyundai Shell Mobis WRT Hyundai             9m13.0s
7 Pontus Tidemand, J.Andersson       Skoda Motorsport WRC2 Skoda                10m34.7s
8 Jari-Matti Latvala, M.Anttila              Toyota Gazoo Racing WRT Toyota            15m47.1s
9 Gus Greensmith, C.Parry                 Gus Greensmith WRC2 Ford                     17m19.3s
10 Pedro Heller, P.Olmos                    Pedro Heller WRC2 Ford                           24m28.1s

Datum objave: 12/03/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook