Naslovna > Automobili > BMW > X7 > X7 zvanične fotografije i više detalja

BMW

X7 zvanične fotografije i više detalja

Nakon što smo prije par dana imali priliku da vidimo samo jendu zvaničnu tizer fotografiju BMW X7 modela, ovoga puta donosimo nešto više detalja, kao i fotografiju na kojoj je se jasno vidi kako izgleda novi SUV...

Novi SUV iz BMW stiže kao odgovor na konkurentni Mercedesov GLS model. Svoju svjetsku premijeru BMW X7 imaće na sajmu automobila u Los Anđelesu narednog mjeseca , dok bi prodaja trebala da počne tokom 2019. godine. Za razliku od četvrte generacije X5 modela koji je predstavljen na Sajmu automobila u Parizu, novi X7 stiže u još luksuznijem izdanju i sa još većim dimenzijama. Ono što je svakako na prvi pogled uočljivo je izuzetno masivna hromirana maksa hladnjaka, za koju proizvođač tvrdi da je najveća maska hladnjaka ikad montirana na jedan serijski model. Pored rešetke hladnjaka, tu su i novi LED farovi, smješteni takođe iznad nešto masivnijh usisnika za vazduh. Posmatrano sa profila mogu se uočiti novi aluminijumski naplaci veličine 21 inč, kao i velike prozore sa hromiranim okvirom. Svjetlosni sklop sa zadnje strane automobila je nešto uži, dok su vrata prtljažnika, koja se otvaraju i zatvaraju elektronski, poprilično velikih dimenzija. Dužina samog automobila iznosi 5.163 mm, širina širok 1.999 mm, dok je ovaj SUV visok 1.805 mm, sa međuosovinskim rastojanjem od 3.103 mm. Uporedimo li dimenzije ovog automobila sa dimenzijama nove generacije X5, možemo vidjeti da su dimenzije X7 modela uvećane za koji milimetar, izuzev širine, gdje je X7 uži za 5 mm. Kada je u pitanju enterijer, X7 u svojoj unutrašnjosti krije pravi luksuz, prisutni su kvalitetni materijali koji uključuju kožu, drvo i metalne detalje. Tu je i digitalna instrument tabla veličine 12,3 inča i još jedan ekran (infotejnment) iste dijagonale, kao i četvorozonska kontola klime, audio system sa deset zvučnika i trodelni panoramski stakeni krov. Međutim specifikacije će se razlikovati u zavisnosti od tržišta prodaje i same verzije ovog modela.

 

Za pokretačku sangu modela X7 xDrive40i će biti zadužen šestocilindarski agregat radne zapremine tri litara sa turbo punjačem koji razvija 335 konjskih snaga (250 kW) i 446 Nm obrtnog momenta. On je povezan sa unapređenim osomostepenim automatskim mjenjačem preko kojeg se snaga šalje svim točkovima, što ovom masivnom SUV-u omogućava da od 0 do 100 km/h ubrzava za 5,8 sekundi i postigne maksimalnu brzinu od 245 km/h. Na američkom tržištu naćiće se model X7 xDrive50i sa twin-turbo V8 agregatom zapremine 4,4 litara koji razvija 456 konjskih snaga (340 kW) i 648 Nm obrtnog momenta. Ovaj model od 0 do 100 km/h ubrzava za 5,2 sekunde i postiže elektronski ograničnenu maksimalnu brzinu od 250 km/h. Nije poznato da li će se u Evropi prodavati model X7 xDrive50i, ali će kupci na području Evrope imati na raspolaganju dvije dizel opcije. Jedna od njih je xDrive30d koja ima šestocilindarski agregat zapremine tri litara koji razvija 261 konjsku snagu (195 kW) i 620 Nm obrtnog momenta. Taj model iz mesta do stotke ubrzava za 7 sekundi i postiže maksimalnu brzinu od 227 km/h.

Druga verzija je X7 M50d čiji agregat razvija 394 konjskih snaga (294 kW) i 760 Nm obrtnog momenta, zahvljujući čemu on od 0 do 100 km/h ubrzava za 5,4 sekundi i postiže elektronski ograničenu maksimalnu brzinu od 250 km/h. Osnovni model u SAD će se prodavati po cijeni od 73.900 dolara.

Datum objave: 18/10/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook