Naslovna > Auto moto sport > Yamaha dominantna u Kataru

Moto GP

Yamaha dominantna u Kataru

Aktuelni šampion kraljevske klase Moto GP šampionata Jorge Lorenzo, trijumfovao je na otvaranju nove sezone, ostavivši iza sebe Valentina Rossija i Marca Marqueza...

Zasigurno dugo čekivana trka Moto GP šampionata definitivno je opravdala sva očekivanja. Španac Jorge Lorenzo, koji je aktuelni svjetski prvak u ovoj klasi,  trijumfovao je na startu nove Moto GP sezone, koja se vozila za Veliku nagradu Katara, na stazi Losail. Lorenzo je do pobjede u eltinoj klasi stigao ispred svog timskog kolege, Valentina Rossija, koji je na samom kraju trke prestigao dvojicu Hodninih vozača; Danija Pedrosu, a potom i Marca Marqueza, koji se vodećem dvojcu pridužio na pobjedničkom postolju.

 


Moto GP ponovo postaje zanimljiv, što smo imali priliku da se uvjerimo i na samom startu sezone. Naime, prvu trku ove sezone obilježila je potpuna dominacija Lorenza, koji je vodio od samog početka, pa sve do kraja trke, i na taj način svoje vodstvo nikako nije doveo u pitanje.  Iza njega se odvijala veoma zaniljiva borba devetorostrukog svjetskog prvaka, Valentina Rossija, koji je iz nje izašao kao apsolutni pobjednik.

 


Odličan je bio i trećeplasirani Marquez, koji je u ovoj trci dokazao da može ozbiljno da se umješa u borbu za titulu sa svojim iskusnijim kolegama.

 


Moto GP šampionat se nastavlja 21.aprila, kada će se vozitiVelika nagradu Amerike, u Austinu.

Datum objave: 09/04/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook