Naslovna > Automobili > Toyota > Yaris > Yaris R1A spreman za reli

Toyota

Yaris R1A spreman za reli

Toyota Motorsport GmbH (TMG) će krajem ovog mjeseca učestvovati na Svjetskom reli natjecanju (WRC), kada je predviđeno i prvo zvanično javno predstavljanje TMG modela Yaris R1A.

Učešćem na ADAC reli Njemačke, koji se održava od 24-26. avgusta 2012. godine kao ‘zero car’, TMG namjerava predstaviti svoj najnoviji proizvod Yaris R1A – ekonomičan model za početnike u reli utrkama.

 

Ovo nije još jedno u nizu sportskih vozila koje izlazi iz TMG radionice. Vozilo predstavlja evoluciju uloge TMG-a, koja sada već aktivno prodaje sportske automobile privatnim takmičarima, počevši od početničkih modela, kao što je TMG Yaris R1A.Ovo reli vozilo, koje je dostupno za 22.500 EUR (bez poreza i instalacije dodatne opreme po želji), zadovoljava FIA R1A standard i kao takvo se može kvalificirati za učešće u svim međunarodnim, državnim i regionalnim takmičenjima. No, mašina se u potpunosti razlikuje od vozila koja inače učestvuju na Svjetskom reli natjecanju; ekonomična je, jednostavna za održavanje i predstavlja zabavan uvod u svijet ozbiljnog utrkivanja.Kao prvi korak za mlade vozače, TMG Yaris R1A zadovoljava standard kvalitete i sigurnosti proizvođača.TMG Yaris R1A je prvi projekat koji je napustio TMG fabriku u Kelnu usmjeren ka privatnim natjecateljima, no neće biti posljednji. Naredni je GT86, koji će biti tretiran kao TMG reli vozilo. 

Datum objave: 15/08/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook