Naslovna > Automobili > Lamborghini > Sian > Za dodatno isticanje u masi

Lamborghini Sian

Za dodatno isticanje u masi

Superautomobili sami po sebi uvijek su u centru pažnje gdje god da se pojave, a za one koji žele korak dalje ići tu je ovaj Lamborghini Sian u zanimljivoj kombijaciji boja...

Kako je to često praksa, kupci rijetkih superautomobila kakav je sasvim sigurno Lamborghini Sian žele se dodatno istaći sa nekom živahnom bojom koja odgovara blistavoj mašini. Na primjer Lamborghini Broward u saveznoj državi Florida je nedavno isporučio ovaj zaista jedinstveni primjerak koji je razvijen zajedničkim snagama sa Lamborghini Sao Paulo. Automobil započinje tako što izgleda poprilično konzervativno sa prednje strane, gdje dominira bijela boja, ali neonsko zeleni prednji spojler i karbonska vlakna ljubičaste boje daju uvid u ono što slijedi. Vrata imaju ljubičasti gradijent koji prelazi u boju patlidžana.

 

 


Na zadnjim blatobranima još je izraženija mješavina ljubičaste boje i zatamnjenog karbona. Kočione čeljusti zelene su boje i nastavljaju živahni motiv superautomobila cijelom bočnom stranom.  U unutrašnjosti nema pretjeranog šarenila, dominira crna boja uz tek poneke zelene naglaske za razbijanje mračne kabine. Sian koristi 6,5-litarski V12 sa 48-voltnim blagim hibridnim sistemom što rezultira izlaznom snagom od 819 KS, što ga čini najmoćnijim Lambo proizvodom na ulici. Lamborghinijeve brojke kažu da ubrzanje od 0-100 km/h iznosi 2,8 sekundi uz elektronski ograničenu maksimalnu brzinu od 350 km/h. Lamborghini će proizvesti samo 63 Sian coupea i 19 roadstera. Coupe se prodaje za oko 3,6 miliona dolara.

Datum objave: 10/03/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook