Naslovna > Automobili > Rolls-Royce > Ghost > Za gospodu dugih nogu
FOTO GALERIJA (17)

Rolls Royce Ghost Extended Wheelbase

Za gospodu dugih nogu

Produžena verzija Ghosta nudi još više komfora u drugom redu sjedišta, podižući udobnost vožnje na najviši mogući nivo, bez odricanja od moćnih performansi i uzorne dinamike vožnje...

U jesen 2006. na sajmu automobila u Parizu, Rolls-Royce je objavio da je počeo razvoj novog modela, manjeg od kultnog Phantoma, koji će cjenovno biti pozicioniran između 200.000 i 300.000 eura. Nedugo zatim rođen je Ghost, najsnažniji automobil koji je Rolls-Royce ikada proizveo.

 

Model Ghost svojom formom sa dugačkom prednjom haubom, kratkim prednjim prevjesom, te zaobljenim, specifičnim linijama izvedenim u takozvanom Yacht Line stilu, već na prvi pogled sugeriše da se radi o tipičnom pripadniku Rolls-Royce porodice. Snažna ramena i bokovi ove 5,4 metra dugačke ultraluksuzne limuzine privlače pažnju, jednako kao i takozvana „suicide“ zadnja bočna vrata. Tu je i mnoštvo hromiranih detalja, strateški raspoređenih po masivnoj karoseriji. Ipak, klijenti koji kupuju vozila iz ove klase često traže više, pa je zbog toga Rolls Royce u produkciju uveo novu varijantu Ghosta sa produženim međuosovinskim razmakom. Ovaj model namijenjen je kupcima koji zahtijevaju veću prostranost i udobnost, ali bez žrtvovanja Ghostove jedinstvene ravnoteže između dinamike i oštrine. Rolls-Royce Ghost sa produženim međuosovinskim razmakom zamišljen je kao luksuzni automobil koji ćete voziti ili u kojem će vas voziti šofer, a biće izrađen po narudžbi i dostupan samo u ograničenom broju primjeraka.

 

Datum objave: 18/06/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook