Naslovna > Automobili > Dodge > Challenger > Za kraj stiže najsnažniji model sa 909 konjskih snaga

Dodge Hellcat

Za kraj stiže najsnažniji model sa 909 konjskih snaga

Konačna iteracija Dodge Challenger-a lako bi mogla postati najmoćniji proizvodni model marke u cijeloj njegovoj istoriji...

Dani Hellcat V8 motora sa kompresorom su skoro gotovi. Zviždanje kompresora uskoro će biti zamijenjeno EV cviljenjem, ali, barem za Dodge, to se neće dogoditi dok se ne predstavi jedna konačna verzija moćnog Challengera. Nije otkriveno kada će biti službeno predstavljen, ali kada stigne u salone, vjerovatno će postati najmoćniji fabrički Challenger u istoriji. Izveštaj od ranije ovog mejseca spekuliše da će 6,2-litarski V8 ispod haube Challenger-a dobiti značajne izmjene i da će biti modifikovan da radi na E85 gorivo. U novom izvještaju se tvrdi da će maksimalna snaga Hellcat agregata sa kompresorom biti 909 konjskih snaga.

 

 

 


Mopar Insiders nedavno je razgovarao s "pouzdanim izvorom" sa znanjem o tom pitanju koji nije bio spreman otkriti stvarne rezultate, ali je za publikaciju rekao da "nije četverocifren". Urednik je tada pogodio 909 konjskih snaga na što je izvor odgovorio sa "bingo". Naravno, ništa se ne može potvrditi u ovom trenutku, ali ovo je dobar pokazatelj koliko bi konačni Dodge Challenger mogao biti moćan. Ranije su postojale glasine koje su sugerisale da bi Dodge zapravo mogao pojačati 6,2-litarski motor kako bi dostigao magičnu brojku od 1.000 KS, iako se, barem za sada, čini da to neće biti slučaj. Teško je reći da li su informacije od prije nekoliko sedmica bile samo nagađanje ili su inženjeri proizvođača automobila dobili novu metu. Jedna dobra teorija je da Dodge vjerovatno želi da se drži podalje od izlaznih podataka 7,0-litarskog Hellephant V8 motora.

Datum objave: 12/07/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook